Fjernelse af afgift skaber fynske job

350 arbejdspladser og en fynsk miljøvirksomhed er reddet efter at regeringen i dag bebudede at de nye afgifter på farligt affald bliver afskaffet. H. J. Hansen kan nu investere og skabe nye job.

Genanvendelesvirksomheden H.J. Hansen på Odense Havn har længe været truet på grund af en månedlig afgift på en million kroner på farligt affald.

Afgiften blev indført af VK-regeringen og ville i 2015 stige til tre millioner kroner om måneden og dermed true virksomhedens eksistens.

Men som led i regeringens vækstpakke bebudede regeringen tirsdag, at afgiftsstigningen der trådte i kraft 1. januar 2012 på farligt affald nu bliver helt skrottet. Det betyder at H.J. Hansen og 350 fynske arbejdspladser nu overlever.

- Det betyder, at nu kan vi se fremad. Vi får reduceret vores omkostninger med 12-13 millioner kroner om året. Så det er fantastisk, siger direktør Jens Hempel Hansen fra H.J. Hansen.

Afgiften betød at virksomheden ikke turde investerer og overvejede om fremtiden for produktionen lå i Danmark.

- Nu kan vi igen begynde at investere. Vi har planlagt investeringer for 30-50 millioner kroner, og det vil skabe yderligere 10-15 job i vores virksomhed, siger Jens Hempel Hansen.

Også Kommunekemi i Nyborg har været presset på grund af afgiften og kan nu se frem til en mere sikker fremtid.