I det fynske folks tjeneste

Fjernelse af afgift skaber fynske job

350 arbejdspladser og en fynsk miljøvirksomhed er reddet efter at regeringen i dag bebudede at de nye afgifter på farligt affald bliver afskaffet. H. J. Hansen kan nu investere og skabe nye job.

02:04

1 af 2

Genanvendelesvirksomheden H.J. Hansen på Odense Havn har længe været truet på grund af en månedlig afgift på en million kroner på farligt affald.

Afgiften blev indført af VK-regeringen og ville i 2015 stige til tre millioner kroner om måneden og dermed true virksomhedens eksistens.

Men som led i regeringens vækstpakke bebudede regeringen tirsdag, at afgiftsstigningen der trådte i kraft 1. januar 2012 på farligt affald nu bliver helt skrottet. Det betyder at H.J. Hansen og 350 fynske arbejdspladser nu overlever.

- Det betyder, at nu kan vi se fremad. Vi får reduceret vores omkostninger med 12-13 millioner kroner om året. Så det er fantastisk, siger direktør Jens Hempel Hansen fra H.J. Hansen.

Afgiften betød at virksomheden ikke turde investerer og overvejede om fremtiden for produktionen lå i Danmark.

- Nu kan vi igen begynde at investere. Vi har planlagt investeringer for 30-50 millioner kroner, og det vil skabe yderligere 10-15 job i vores virksomhed, siger Jens Hempel Hansen.

Også Kommunekemi i Nyborg har været presset på grund af afgiften og kan nu se frem til en mere sikker fremtid.