I det fynske folks tjeneste

Fjordager tilbage til 80’erne

Der er gensyn for de midaldrende og retrostemning for deres børn, når Fjordagerscenen går Back to the 80's

02:40

TV 2/FYN var fredag aften med til premieren i Fjordager.

Fjordagerscenen havde i aftes premiere på årets musical, Back to the 80's. TV 2/FYN’s reporter Sofie Bach var med til den totalt udsolgte åbningsforestilling. Her talte hun bl.a. med den 22-årige hovedrolleindehaver Sofie Rødkjær Blendstrup fra Randers, der spiller skolens populære pige, cheerleaderen Tiffany Houston

- Det er virkelig, virkelig sjovt. Det er en kæmpefest. Jeg har set film og musikvideoer fra dengang med mine forældre, så det er lidt ligesom en barndomsdrøm. Som at stå med en hårbørste og lege superstjerne foran spejlet, lyder det fra 80’er-stjernen, der selv er født et halvt årti efter.

Men selvom hun ikke har været der selv, elsker hun musikken fra dengang, hendes forældre var unge:

- Sangene har et fedt groove, en fed rytme og virkelig meget fest. De skaber bare så meget liv og så meget glæde de fleste af dem, men vi har også mere sørgelige numre med hard felt sorrow.

Instruktøren Allan Glue, der sidste år satte Footloose op i samarbejde med den mere end 40 år gamle teaterforening mener ikke, at 80’erne har nogen alder

- Hvem kan blive træt af Michael Jackson og Bon Jovi, griner han og fortæller, at han hver eneste aften ser frem til lige præcis Bon Jovi-numret You give love a bad name.

Han lover, at forestillingen byder på de gode gamle klassikere, ikke underlige modernistiske nyfortolkninger.

- Det er svært at pille ved noget, der er perfekt. Så hvorfor ikke holde dem i den genre og køre dem i mål på bedste vis.
Forestillingen skal ifølge Allan Glue give dem, der kan huske 80’erne et flashback samt sende de yngre tilbage til de cd’er eller lp’er, som de har hørt deres forældre spille.

Musicalen spiller frem til 2. april.