I det fynske folks tjeneste

Flere går på biblioteket udenfor åbningstiden

De såkaldte gule timer på Hovedbiblioteket i Odense er et hit hos borgerne. 120.000 har indtil videre benyttet tilbuddet om at gå på biblioteket udenfor normal åbningstid.

 

Den 1. januar 2015 introducerede Odense Centralbibliotek de såkaldte ”gule timer”, på Hovedbiblioteket. I de gule timer er biblioteket ubemandet, men brugerne kan benytte bibliotekets selvbetjeningsløsninger. 

Det har ifølge Odense Centralbibliotek indtil videre været et hit. Besøgende i de gule timer udgør nemlig omkring 20 procent af det samlede besøgstal på Hovedbiblioteket. Frem til 30. november 2015 har 640.000 brugere besøgt Hovedbiblioteket, og heraf er de 120.000 besøg foretaget i de ”gule timer”. 

Og den nyhed skaber glæde hos bibliotekschef Kent Skov Andreasen: 

- Det er dejligt at se, at odenseanerne for alvor har fået øjnene op for at benytte Hovedbiblioteket på egen hånd. De gule timer er en god løsning for alle parter, hvor borgerne får yderligere adgang til alt fra studiepladser til dagens aviser, og hvor vi har et ekstra tilbud, der matcher bibliotekets ressourcer, fortæller bibliotekschefen, som håber på, at udviklingen vil forsætte i 2016.