I det fynske folks tjeneste

Flere hundrede tusind? Rumænere mistænkt for værdifuldt tyveri

Hundepatrulje opsnusede i nat 15 katalysatorer, som var stjålet fra en autoforhandler på Krumtappen i Odense.

De værdifulde katalysatorer blev stjålet på Krumtappen i Odense. Foto: Google Street View

Fire rumænske mænd opholder sig lørdag eftermiddag på politigården i Odense. De er anholdt efter et tyveri af katalysatorer hos en bilforhandler på Krumtappen i Odense.

Ifølge vagtchef Torben Jakobsen, Fyns Politi, gik alarmen kort før klokken halv to, og tæt ved gerningsstedet blev de fire rumænere anholdt i en rumænsk indregistreret bil.

- De er anholdt, fordi de havde en mistænkelig adfærd, og fordi der er noget som peger på, at de har noget med tyveriet at gøre, forklarer Torben Jakobsen.

Katalysatorerne blev ikke fundet i bilen, men en hundepatrulje opsnusede de i alt 15 katalysatorer et stykke væk fra bilforhandleren, og Torben Jakobsen vurderer, at det var meningen, at de skulle afhentes senere.

Læs også Odense P fik 1.000 nye p-pladser: - Så er det forhåbentlig muligt at få en p-plads

Flere hundrede tusind kroner?

Det er uklart, hvilken type katalysatorer det drejer sig om, og hvilken bilfohandler indbruddet er sket hos, men på Krumtappen ligger blandt Mercedes-forhandler P. Christensen og Iveco, som begge sælger blandt andet lastbiler.

Og netop katalysatorer til lastbiler er yderst kostbare. Ved et tyveri for nogle år siden hos en Mercedes-forhandler i Greve blev der fjernet 25 katalysatorer til værdi af cirka en halv million kroner.

Katalysatorer er attraktive for tyve af to grunde: De er dyre og indeholder også små mængder værdifulde og letomsættelige stoffer, som for eksempel platin.

Læs også Håndholdt mobil: Så mange fynboer har fået klip i kørekortet