I det fynske folks tjeneste

Flere indvandrere bor i ghettoerne

Regeringens mål om at få flere indvandrere ud af landets ghettoer er slået fejl. Det er gået stik modsat. I Vollsmose er totredjedele af beboerne indvandrere.

Selv om regeringen siden sin tiltræden i slutningen af 2001 har haft det som sit erklærede mål at nedbringe andelen af indvandrere fra ikke-vestlige lande i landets 26 belastede boligområder, er det gået lige modsat. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Andelen af indvandrere i ghettoerne er nemlig vokset med 7,8 procent i perioden 2003 til 2010, viser regeringens egen opgørelse.

I gennemsnit er næsten to ud af tre beboere - 63,5 procent - indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. I 2003 var tallet 58,9 procent.

De nye tal fremgår af et svar fra socialminister Benedikte Kjær (K) til Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, som mildest talt ikke er imponeret.

- Tallene fortæller helt tydeligt, at regeringens ghettoindsats har spillet fallit. Den har i 10 år talt om, hvor vigtigt det er at ændre beboersammensætningen i ghettoerne, og så er det gået den stik modsatte retning, siger hun.

Socialminister Benedikte Kjær erkender, at udviklingen er gået i den forkerte retning, men Rom blev jo som bekendt ikke bygget på en dag.

- Hvis alt havde været i den skønneste orden i ghettoerne, havde vi ikke lavet en historisk boligplan og en ambitiøs ghettostrategi sidste efterår. Hvis man skal vende udviklingen i et område, er det ikke noget, man gør fra det ene år til det andet. Det er et langt, sejt træk, siger hun til Jyllands-Posten.

På trods af, at antallet af indvandrere i ghettoerne er steget, tror socialministeren dog stadig på, at regeringen vil nå sin målsætning om en halvering af antallet af ghettoområder inden 2020.