Flere købsaftaler på plads på TBT

Onsdag underskrev yderligere tre investorer købskontrakter på otte byggefelter i den nordlige del af Thomas B. Thrigesgade i Odense.

I december 2014 kunne projektet bag byomdannelsen, Fra Gade til By, fortælle, at det Odense-baserede TOGT Ejendomsudvikling vil bygge et 17 etager højt tårn i den nordlige ende af den nye bydel.

Nu underskriver yderligere tre investorer købskontrakter på yderligere otte byggefelter i projektområdet

Alt fra erhverv til bofællesskab

5E vil bygge boliger og erhvervslokaler på to byggefelter, som får den grønne Lotzes Have, Fyns Grafiske Værksted og det nye H. C. Andersen Eventyrhus som naboer.

Arkitektgruppen vil bygge boliger og erhverv på fire byggefelter i den vestlige side af projektområdet. Boligerne får alle store altaner og terrasser, og Arkitektgruppen har derfor døbt bygningerne "Terrassehusene".

Janus Lylloff, der til daglig er gymnasielærer, står bag projektet "Bofællesskabet Thomas B. Thriges Gade".

Projektet vil bygge et moderne familie-bofællesskab med rækkehuse og lejligheder, hvor beboerne deles om en række fælles faciliteter som fælles taghave, køkken-alrum og gæsteværelser.

Alle boliger får enten altaner eller terrasse ud mod den lille byhave, Rosenhaven, som grænser op til det historiske H. C. Andersen Kvarter.

Se byggerierne allerede nu

Hos Realdania er der stor tilfredshed med de indgåede købsaftaler:

- Jeg er glad for, at vi nu kan byde velkommen til tre nye investorer, som skal være med til at gøre Odenses nye, grønne bydel til virkelighed. Det er dejligt at mærke interessen og se, at projektet fortsat skrider fremad som planlagt, siger administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård.

Inden den 31. januar vil fire ud af fem optionstagere for byggefelterne i den nordlige del af projektområdet således underskrive købsaftale med Fra Gade til By. Den femte optionstager er entreprenørfirmaet KPC, som planlægger at opføre et hotel i forbindelse med det nye Musik- og Teaterhus Odeon, som samme selskab er i færd med at bygge på nabogrunden.

KPC mangler endnu at finde en operatør til det planlagte hotel og har derfor bedt om udsættelse på underskrivelse af en købsaftale indtil efter sommerferien 2015.

Alle fem nye byggerier kan fra i dag ses i udstillingen i Fra Gade til Bys røde Infoboks ved I. Vilhelm Werners Plads bag Odense Rådhus.

Fakta: