I det fynske folks tjeneste

Flere og større julegaver fra chefen

Selvom det er krise og nedskæringstider i mange virksomheder, så går det tilsyneladende ikke ud over julegaverne til de ansatte. Fynske virksomheder giver i år flere og ofte dyrere julegaver til deres ansatte end tidligere år.

01:41

1 af 2

Med en uge til jul er slutspurten sat ind på pakkeriet hos H.J. Hansen i Odense.

- Især de sidste to uger her i december har der været rigtigt travlt, siger butikschef i H.J. Hansen Vin, Rene Aaskov Overgaard.

Næsten 100.000 julekurve og julegaver til virksomheder på Fyn og i resten af landet er de sidste uger blevet pakket og sendt alene fra H.J. Hansen.

- I år går det rigtigt godt sammenlignet med sidste år. Vi har fået et gevaldig løft på erhvervssiden, siger Brian Holtze Jørgensen, der er Key Account Manager hos H.J. Hansen.

Klassisk jul

Krisen kradser og rigtig mange virksomheder må i disse år rationalisere og skære ned. Men traditionen med at chefen giver de ansatte en gave, er der ingen der skal røre ved.

- Vi kan mærke det ved at virksomhederne viser interesse i god tid. Det er et godt signal om at der er penge i kassen, og de er ikke længe om at sige ja til indkøb af julegaver, fortæller Brian Holtze Jørgensen.

Arbejdsgiverne må give julegaver på op til 700 kroner uden at de ansatte skal betale skat af gaven. Og tendensen er, at virksomhederne bruger flere penge på gaver i år.

- Nogen bruger lidt flere penge, og nogle det samme. Der er ikke mange der skærer ned på størrelsen af julegaven i år, siger Brian Holtze Jørgensen.

Men selve indholdet i firmejulegaven bliver der ikke ændret meget på fra år til år.

- Klassisk jul er tilbage. Det har været meget eksperimenterende over nogle år, men nu er kunderne vendt tilbage til det gode sikre valg, når de skal købe julegaver til de ansatte, siger Brian Holtze Jørgensen.