Flere sigtet i sag om Vollsmose-drab

Politiet har sigtet yderligere to personer i sagen om drabet på Abdinur Mohamed Ismail.

Fyns Politi har sigtet yderligere to personer for drabet på en uskyldig mand 24. juni 2020 i Vollsmose. 

De nye sigtede er to mænd på 19 år og 21 år fra Odense. De er blevet sigtet for manddrab og forsøg på manddrab. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev ramt af skud i Egeparken. Han befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to grupperinger.

Politidirektør Arne Gram er tilfreds med udviklingen i efterforskningen, som han siger foregår i et af de sværeste miljøer.

- Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser, siger han.

- Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til at kontakte os, hvis man ved, hvem de er. 

Derudover offentliggør Fyns Politi også en video, hvor man kan høre to personer, som politiet håber, nogle kan og vil hjælpe med at identificere. Se videoen i artiklen her.

Skød efter scooter

Ifølge politiet har de to sigtede sammen med en 22-årig mand, der har siddet varetægtsfængslet siden januar, affyret minimum fire skud mod to uidentificerede personer på en scooter.

Her ses de to mænd, som politiet efterlyser
Her ses de to mænd, som politiet efterlyser
Her ses de to mænd, som politiet efterlyser, flygte på scooter Fotograf: Redigering:

Skudene ramte i stedet Abdinur Mohamed Ismail, der omkom.

De to nye sigtede sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag, og derfor bliver grundlovsforhøret først afholdt senere. 

Der er i alt sigtet fire personer i sagen for drab eller medvirken til drab.

To mangler fortsat

Politiet mangler fortsat at få identificeret de to personer, der flygtede fra stedet på en scooter.

Se ruten over hvordan de to mistænkte flygtede efter drabet: 

Følg flugtruten for de to mænd, der flygtede på scooter. Se den i stor skærm her.


- Vi har nu sigtet de fire personer, som vi mistænker for at være involverede i drabet på Abdinur Mohamed Ismail. De gerningsmænd, vi fortsat mangler at få identificeret, er de to personer, der åbner ild først, og som, vi mener, var det egentlige mål for det skud, der ramte Abdinur Mohamed Ismail, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen.

Hændelsesforløbet