Flertal for salg af Fjernvarme Fyn skrumper

I Dansk Folkeparti støtter både bestyrelsen og byrådsgruppen Konservative og Enhedslisten i kampen for et nej til et salg af Fjernvarme Fyn. 

Dansk Folkeparti melder sig i rækken af partier, der er modstander af at sælge Fjernvarme Fyn for 900 millioner kroner til Energi Fyn

Dermed støtter partiet både Enhedlisten og Konservative, der i denne uge - efter salgsplanerne er blevet mere konkrete - har startet en kampagne mod at stoppe salget af fjernvarmeselskabet. 

- Jeg er imod, at en kommune sælger kritisk infrastruktur. Det har Odense Kommune gjort flere gange, og hver gang forringer Odense Kommune sine fremtidige muligheder, siger Niels Erik Søndergaard, der er formand for Dansk Folkeparti i Odense.

Bestyrelsen i Dansk Folkeparti i Odense er enig i at anbefale et klart nej til blandt andre borgmesterens planer om at sælge til Energi Fyn. 

Medlemmer træffer endelig beslutning

Partiet vil dog overlade den endelige beslutning til sine medlemmer, når i første omgang fire borgermøder om salgsplanerne er blevet afholdt i Odense. 

- Når jeg sender spørgsmålet ud, kommer der nogle links til nogle oplysninger. Dem skal de lige have læst igennem, så de ved, hvad de siger ja eller nej til, siger byrådsmedlem Christel Gall (DF), der i praksis skal afgive sin stemme i byrådet i Odense senere i år. 

- De bliver spurgt. De svarer. Jeg siger det, de har sagt, fastslår hun.  

Hvis medlemmerne stemmer nej, vil byrådsgruppen også stemme nej - og omvendt. Byrådsgruppen er dog ikke i tvivl om, at det bliver et klart nej.

- Medlemmerne ønsker ikke at sælge Fjernvarme Fyn, forudser Christel Gall. 

Se fredagens tv-indslag om salget af Fjernvarme Fyn.  Flemming Ellegaard

Flertal skrumper

Salgsaftalen mellem Odense Kommune og Energi Fyn er forhandlet på plads, men handlen kræver, at et flertal i byrådet siger ja. 

Der sidder 29 byrådsmedlemmer i Odense. Som det ser ud nu, stemmer Dansk Folkepartis to medlemmer nej, og det samme gør Enhedlistens to medlemmer samt Konservatives tre medlemmer - i alt syv.

Med andre ord tegner der sig stadig et flertal for Socialdemokratiets salgsplaner.