Fløj ud over bro: Bom ødelagt efter ulykke

Odins Bro har mandag været spærret, efter en ung mand havde påkørt en bom og var fløjet ud over broen. Han slap med en hjernerystelse, men bommen måtte udskiftes.

En bil har natten til mandag ødelagt bommen ved Odins Bro i Odense. Det resulterede i, at kommunen måtte spærre for bilister i et par timer omkring middag for at udskifte den.

Det fortæller Mie Brøchner, funktionsleder i Trafik og Mobilitet hos Odense Kommune, til TV 2 Fyn.

- Bommen er blevet trykket, og det er blevet vurderet, at den er i en tilstand, hvor den skal skiftes, siger Mie Brøchner, funktionsleder i trafik og mobilitet hos Odense Kommune.

Uheldet skete natten til mandag, hvor en ung mand kørte ind i bommen og fløj ud over broen. Han pådrog sig en hjernerystelse.

Ingen fejl fundet

Bommen var nede, fordi broen var åben, men ifølge øjenvidner fortsatte bilisten i høj fart mod broen, selvom andre holdt i kø foran bommen.

Både bommen og nogle blink er der netop for at signalere, at man ikke kan fortsætte, fortæller funktionslederen.

- Der har været en gennemgang af foranstaltningerne, og her har man ikke umiddelbart fundet nogle fejl, der skulle være skyld i ulykken. De har fungeret efter hensigten, siger hun.

Til observation

Der er tale om en 19-årig, lokal mand og indtil videre har politiet ikke fået andre meldinger, end at han er sluppet med en hjernerystelse.

- Men jeg tror stadig, man har ham til observation. Det er jo voldsomt, siger Henrik Krøjgaard, vagtchef hos Fyns Politi.

Ifølge funktionslederem Mie Brøchner bliver det uheldsrapporten og det efterfølgende skyldspørgsmål, der skal afgøre, hvem der skal betale for udskiftningen af bommen.