I det fynske folks tjeneste

Flytning af syge skal begrænses

Flere intensivsenge på OUH skal begrænse antallet af alvorligt syge, der bliver flyttet til et andet sygehus.

Den seneste tid er antallet af intensivpatienter, der er blevet flyttet væk fra OUH steget. Men nu er Region Syddanmark klar til at oprette flere intensivpladser på Odense Universitetshospital for at begrænse antallet af flytninger af syge.

- I forretningsudvalget var der opbakning til, at vi handler hurtigt og opretter nye intensivsenge og dermed sørger for, at vi holder antallet af overflytninger på det lave niveau, vi tidligere har besluttet af sigte efter, siger formanden for Region Syddanmark, Carl Holst(V).

Indtil videre har OUH været nødsaget til at flytte 46 intensivpatienter i år, men udvidelsen med flere pladser på intensivafdelingen skulle gerne begrænse antallet resten af året.

Årsagen til stigningen i antallet af flytninger hænger sammen med at OUH modtager flere hjertepatienter og at OUH modtager patienter fra Sjælland.

Region Syddanmark er nu i gang med at fastlægge hvor stort behovet er, samt hvilke muligheder der er for at skaffe den nødvendige fysiske kapacitet både på kort og længere sigt.