I det fynske folks tjeneste

Fodboldrejser: Odenseanere vil se FC Barcelona

OB er utvivlsomt en populær fodboldklub i Odense, men når det kommer til fodboldrejser, er der ingen over FC Barcelona.

Odenseanerne vil allerhelst rejse til Barcelona for at se Suarez, Messi og Neymar trylle for FC Barcelona.

FC Barcelona er den mest populære fodboldklub, når odenseanerne skal rejse ud i Europa for at se fodbold.

Det viser nye tal fra rejseguiden VisitFootball.dk, der har analyseret mere end 50.000 besøgende på deres hjemmeside.

- Vi ser en generel tendens til at især de succesfulde engelske og spanske fodboldklubber dominerer, når det gælder danskernes rejselyse efter live-fodbold. Som i resten af Danmark er og bliver FC Barcelona en populær klub i Odense, forklarer Claus Bermann, indehaver af VisitFootball.

Ifølge Claus Bermann er det især klubbens kæmpestjerner Suarez, Messi og Neymar, der trækker i de fynske fodboldfans.

- FC Barcelona er en vinderklub. De spiller altid med om det spanske mesterskab og Champions League, de har verdensstjerner som eksempelvis Messi på holdet, og sidst men ikke mindst kan du flyve rimeligt billigt og direkte fra Danmark til Barcelona, forklarer Claus Bermann som begrundelse for FC Barcelonas store popularitet.

 

Michael Laudrup havde karrierens bedste år i FC Barcelona, hvor han spillede fra 1989-1994 og blandt andet vandt Champions League samt fire spanske mesterskaber i streg.

- Klubben har været populær blandt danske fodboldfans siden 80’erne og 90’erne, hvor blandt andre Michael Laudrup huserede på Camp Nou for den catalanske storklub. Klubben har holdt sig på toppen gennem de seneste 20-30 år. og det kan altså mærkes på danskernes rejselyst i dag, uddyber Claus Bermann.

 

Den næstmest populære klub er traditionsklubben Liverpool FC, og på tredjepladsen finder man, måske lidt overraskende, Hamburger SV.

- Vi kan se i vores analyse, at Hamburger SV især er populær i mange jyske og fynske byer, og så ligger Hamborg kun få timer fra den danske grænse. Du kan opleve Bundesliga-fodbold live med 57.000 tilskuere på stadion kun tre-fire timers kørsel fra Odense. Derudover er billetpriserne stadig lavere i Tyskland end i England. Dét tiltrækker mange mennesker til Hamborg for at se fodbold, siger Claus Bermann.

 

Top 10 over de mest populære destinationer for fodboldrejser fra Odense:

1: FC Barcelona
2: Liverpool FC
3: Hamburger SV
4: Manchester United
5: Arsenal FC
6: Borussia Dortmund
7: Bayern München
8: Chelsea FC
9: Real Madrid
10: West Ham

Her kan du se top 10 for hele landet samt andre større danske byer.