Det skal der ske nu: Borgmester holdt pressemøde om testindsats i Vollsmose

Smittetrykket fortsætter med at stige i Vollsmose, og Odense Kommune skruer nu op for testkapaciteten i bydelen. På et pressemøde klokken 15.30 fortæller borgmesteren om initiativerne.

Incidensen i Vollsmose er torsdag på 973.  Det er en stigning på 14 procent i forhold til onsdag, hvor incidenstallet var på 853. 

Siden onsdag er der konstateret 17 nye smittede i området, og i alt har der de seneste 7 dage været konstateret 89 nye smittetilfælde i Vollsmose. Odenses incidens er på 118.

I alt er 922 personer blev testede i Vollsmose onsdag, og det betyder at lidt over 3000 personer er blevet testet siden lørdag. Men Odense Kommune vil nu skrue yderligere op for testkapaciten, og vil blandt iværksætte følgende initiativer: 

  • Lørdag og søndag kviktestet der i hver af de seks parker og tre haver. Derudover testes der også på Biskorupvej/Biskorup Havekoloni, og på Kildegårdsvej/Bådvej. 
  • Der anvendes lokale test-steder i beboerhusene, der stilles til rådighed af en samlet gruppe beboerformænd. Derudover vil der også være busser indrettet som mobile testenheder.
  • Der testes fem timer i hvert område (kapacitet ca. 400 pr. sted) og samlet set er der testkapacitet i Vollsmose i tidsrummet 10.00-20.00.
  • Det er kviktest via næsen, men den milde form. Der testes fra 12 år og opefter på kvikteststederne. Der kan desuden også PCR-testes på Abildgårdskolen hele weekenden – det er fra fem år og opefter. Ingen tidsbestilling, men man skal husk sundhedskort.
  • STPS stiller med 20 gadeplansmedarbejdere (begge dage) til at stemme dørklokker og opfordre folk til at gå ned og blive testet. De er i gang fra 10.00 - 17.00.
  • Indsatsen/testtilbuddet kommunikeres ud via SMS via beboerformænd, WhatsApp og Facebook grupper, opslag i opgangene og styrelsen folk på dagen. 

Her og nu:

liveblog