Før semifinalebrag: Odenses håndboldkvinder drømmer om guld

Odense Håndbold nu tæt på den finale og kampen om det guld, som klubben længe har kæmpet for. Men først skal en hård kamp med Team Esbjerg klares.

Den sidste træning og de sidste forberedelser er torsdag formiddag i fuld gang hos Odense Håndbold.

Taktikken skal være helt på plads inden lørdagens semifinalebrag mod sidste sæsons guldvindere fra Team Esbjerg.

En kamp, der kan sikre fynboerne en plads i finalen og muligheden for at vinde DM-guld for første gang.

- En finale er bare det fedeste at spille, men de er fedest at spille, hvis man vinder guldet. Det er jo det, man går og drømmer om, så jeg drømmer stadig videre, siger Mie Højlund. 

Også venstrefløjen Freja Cohrt satster på at gå hele vejen og vinde guld.

- Det er jo en af grundene til, at jeg tog til Odense. Det var på grund af de ambitioner, der var, og der var for at vinde et danmarksmesterskab. Det ville være kulminationen på min fjerde sæson, fortæller hun.

Men først skal Odenses håndboldkvinder vinde eller som minimum have et uafgjort resultat med hjem fra det vestjyske. 

quote Vi har været tæt på mange gange, hvor vi lige har manglet det sidste, og det tror jeg på, vi har i år

Freja Cohrt, håndboldspiller, Odense Håndbold

Odense Håndbold vandt nemlig den første semifinalekamp med 27-26 over Esbjerg efter en tæt afslutning, hvor esbjerggenserne fik annulleret et udlignende mål, da kampen lige nøjagtig var slut.

- Det var virkelig en hård kamp, og da slutfløjtet lød, kiggede mange af os på hinanden og var helt døde. Vi havde simpelthen ikke mere energi i kroppen. Den kamp krævede alle de kræfter, vi havde, siger Mie Højlund.

Mange hårde minutter endnu

Odense Håndbold har endnu ikke formået at vinde guld i kvindernes håndboldliga, selvom de har været blandt favoritterne - hvis ikke de største favoritter - de seneste år. 

Det håber Odenses træner Ulrik Kirkely - ligesom spillerne - at fynboerne kan lave om på i år. Men der er stadig lang vej.

- Der venter os rigtig, rigtig mange hårde minutter endnu. Men det er også nu slaget skal slås, siger Ulrik Kirkely.

Placeringer for Odense Håndbold

Han forventer en tæt kamp på lørdag. Ikke mindst fordi de to hold kender hinandens styrker og svagheder godt. Men træneres fokus er på at udnytte holdets egne styrker. 

- Det handler meget om at holde fast i os selv. Det er det, vi har været dygtige til i den seneste periode. Et enormt fokus på, at få vores egne ting til at glide, forklarer Ulrik Kirkely.

Mie Højlund forventer også, at den anden semifinalekamp bliver tæt og intens.

- Jeg tror lørdagens kamp bliver lige så spændende, som den vi havde her i Odense Idrætshal, og jeg tror, den kommer til at koste rigtig mange kræfter både for Esbjerg og os. Det gør de jo altid, når de er så vigtige, som de kampe, vi spiller lige nu. 

Om Odense Håndbold lykkedes med at komme i finalen finder vi ud af lørdag klokken 16.00, når kampen mod Team Esbjerg starter. 

Men troen på at det lykkedes er fuldt ud til stede.

- Vi har været tæt på mange gange, hvor vi lige har manglet det sidste, og det tror jeg på, vi har i år, siger Freja Cohrt.

Vinderen af semifinalen mellem Odense Håndbold og Team Esbjerg skal møde vinderen af Herning-Ikast og Viborg HK.