Første søløveunge i ti år døde - nu håber zoo på en ny

Odense Zoo har fået en ny søløveunge - til stor overraskelse for dyrepasserne. Hannen burde nemlig ikke være kønsmoden.


Opdatering
Clock13. jun 2021, kl. 12:55
Odense Zoo oplyser, at den nyfødte unge er druknet.

Det var noget af en overraskelse, der mødte dyrepasserne i Odense Zoo, da de lørdag morgen mødte på arbejde.

I søløvernes anlæg lå der nemlig en unge, så tre søløver nu var blevet til fire.

- Jeg blev ringet op af en kollega, der siger, at der altså er kommet en ekstra søløve. Jeg sagde, at det ikke var 1. april, så hvad hun mente med det, siger Sandie Hedegård Munck, der er dyrepasser og ansvarlig for søløverne.

Men den var god nok. Der var en unge, som er den første af sin slags i Odense Zoo i ti år. Seneste unge blev født i 2011, da Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget.

Så da Odense Zoo i januar 2020 hentede hansøløven Pedro i Stuttgart, var det med målet om at få unger.

Men at det skulle gå så hurtigt, havde ingen regnet med.

- Pedro fyldte tre år i sidste uge, så han har faktisk været to år, da han parrede sig. Det er pænt tidligt for en søløvehan. Man siger, det er omkring de fem år, at søløverne kan parre sig i naturen, men som oftest går det lidt hurtigere i fangeskab, forklarer Sandie Hedegård Munck.

Hvis ikke det havde været for corona, så havde den yngste af havens hunner, Maggie, heller ikke fået nogen unge.

- Det var bestemt ikke planlagt. Vi skulle faktisk sende Maggie til Malta. Det var meningen, at hun skulle have været afsted i marts, siger dyrepasseren.

Måske en unge mere på vej

Selvom det her Maggies første unge, klarer hun det ifølge Sandie Hedegård Munck godt.

- I går gik det bare strålende. Hun lignede en, der havde fået ti unger. Ungen fik lov til at die, og der var ro på. Men da jeg mødte ind her til morgen, var alt bare kaos hos søløverne, siger hun.

Søløverne var urolige, og for at give dem fred er området omkring søløveanlægget nu spærret af for gæster i zoologisk have, og der er mere ro på hos søløverne.

Det store spørgsmål er så, om der er en unge mere på vej hos søløverne. Sandie Hedegård Munck vil i hvert fald ikke afvise det.

- Mig om min makker har observeret, at den anden søløvehun faktisk har taget på det seneste stykke tid. Så vi havde faktisk snakket om, at hun måske var drægtig. Der er ikke kommet nogen unge endnu, men det kan altså godt være, der kommer en ved hende i løbet af de næste 14 dage, fortæller Sandie Hedegård Munck.

Det har endnu ikke været muligt for dyrepasserne i Odense Zoo at afgøre med sikkerhed, om den nye unge er en han eller hun.