Folk raser på nettet over sag om udviklingshæmmet

Sagen om udviklingshæmmede Kasper Frydenlund fra Odense, som bliver nægtet førtidspension og sendt i virksomhedspraktik, har vakt harme på Facebook. SF´eren Karsten Hønge tager sagen op.

Kasper Frydenlund har en IQ som en 6-8-årig og har en lægeerklæring på, at han vanskeligt kan indfinde sig på det ordinære arbejdsmarked.

Alligevel nægter Odense Kommune at give ham førtidspension og har sendt ham i flere virksomhedspraktikker i et særligt uddannelsesforløb.

Efter TV 2/FYNs omtale af sagen er der på forskellige internetsider kommet omkring 400 vrede og medfølende kommentarer ikke mindst på TV 2 Danmarks og TV 2/FYNs Facebook-sider.

- Lad dem som sidder og beslutter sådanne sager komme frem i lyset ... regler eller ej. Giv dem en "chance" for at forklare, hvorfor de beslutter det, de gør, skriver Lisbeth Larsen.

Benjamin Rasmussen skriver:

- Jeg er direkte i chok over at læse sådan en historie! Jeg vil håbe, at der sidder nogle på Odense kommune og har virkelig virkelig dårlig smag i munden efter denne historie.

Bo Trælund Rossen:

- Skal man da ikke være 13 år inden man må arbejde ! Bliver trist af denne læsning

- De krænkende og modarbejdende arbejdsmetoder "hjælpesystemet" møder folk med idag, belaster i forvejen belastede folk, familier og øvrige systemer i en grad, som koster vores samfund svimlende og unødvendigt dyrt!!!, skriver Christina Pio Pedersen.

Medlem af Folketinget for SF, Karsten Hønge, skriver på sin egen Facebook-side, at han vil tage sagen op med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

- Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej...! Hvad er formålet med kommunens jagt på syge, sårbare og udsatte borgere?, skriver han og slutter:

- Det er på tide med anstændighed og snusfornuft.

Du kan komme frem til TV 2/FYNs Facebook-tråd ved at klikke på Facebook-ikonet herunder