I det fynske folks tjeneste

Forældre flytter fra Odense efter besparelser

På Facebook fortæller flere forældre, at de enten overvejer eller allerede er flyttet fra Odense på grund af besparelserne på Børn- og Unge-området.

01:36

- Vi har nu taget den beslutning, at vi vælger Odense fra. Som familie kan vi ikke længere få det til at fungere.

Sådan lyder starten på Christina Holms opslag på Facebook-gruppen "Forældre mod forringelser Odense". Opslaget har fået flere forældre til at kommentere med lignende historier. Blandt andet Anne-Marie Larsen, der skriver: 

- Vi kigger også på andre kommuner med bedre omsorgspolitik.

Odense Kommune meldte i går ud, at de sparer massivt. Børn- og Ungeområdet står endnu engang for tur. 71 millioner skal skæres fra området i 2017.

- De har altså ikke midlerne. Et menneske kan jo ikke dele sig, så det må være højere oppe, der er noget galt og højere oppe, at vi skal rette  vores vrede, siger Christina Holm til TV 2/FYN.

Christina Holm flytter om en måned fra Odense med sin kæreste og fireårige søn. Den primære grund er besparelserne på Børn- og Ungeområdet. I de år, hvor sønnen har gået i institution, har familien ikke oplevet andet end besparelser.

Og selvom kommunerne er pressede over hele landet, så er hun ikke i tvivl om, at det er prioriteringerne, der ikke hænger sammen i Odense.

- Jeg er ked af, at letbane og vejarbejde prioriteres i stedet for vores børn og unge. Jeg kan ikke se, hvor der kan spares mere, siger Christina Holm. 

Derfor tager familien nu konsekvensen og flytter til Assens i stedet for.

Har du også overvejet at flytte fra Odense på grund af besparelser? Eller har du allerede solgt huset eller sat det til salg? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Deltag i debatten herunder eller meld tilbage med din historie.