Forældre: Man fik ondt i maven

Flere forældre havde ondt i maven, når de sendte deres børn i Spurvelundskolen. Børnene skulle nemlig krydse den stærkt trafikerede Bogensevej. Men nu er der efter to års kamp endelig en stitunnel på vej.

2910 hanne

TV 2/Fyn har besøgt Hanne Milwertz, der er en af de forældre, der har kæmpet i flere år for at få en mere sikker skolevej til Spurvelundskolen i Næsbyhoved Broby.

- Jeg har ikke sendt mine børn hen over skolevejen, fordi jeg simpelthen synes, den er for farlig. Men jeg kan høre på dem, der har gjort det, at det tit er med ondt i maven, man sidder på arbejdet og tænker på: Nu håber jeg på, at de kommer godt over. Og det er også sådan herude, at når man hører en ambulance, så tænker man - bare det nu ikke er oppe ved Bogensevej, at der er nogle børn, der er kommet til skade, fortæller Hanne Milwertz.

Tirsdag besluttede et enigt By- og Kulturudvalg så at afsætte penge til en stitunnel under Bogensevej, så børnene slipper for at krydse vejen.

- Det er en stor lettelse. Der er en stor glæde herude i området. Vi har næsten ikke turde tro på det. Der er jo også andre steder, der har brug for en skolevej, så vi har jo ikke vidst om det blev os. Det blev det så heldigvis, fortæller Hanne Milwertz.

Også Ubberud Skole får en stitunnel ved Kalørvej.