Forældre til handicappede laver valgmøde

Forældre til handicappede er trætte af at høre politikerne snakke om besparelser og frivilligt arbejde. Forældrene arbejder allerede frivilligt i stor stil, og smertegrænsen for besparelser er nået.

En undersøgelse lavet blandt forældre til børn på bostedet Sedenhus i Odense viser, at sammenlagt arbejde 40 pårørende frivilligt mere end 48.000 timer om året på institutionen. Forældrene mener ikke, at politikerne er klar over det kæmpe arbejde de yder, når de gang på gang snakker om i større grad at udnytte frivillig arbejdskraft.

- Vi bruger allerede en bunke tid sammen med vore kære og laver en masse praktisk arbejde - og vi gør det gerne - men vi bliver ældre og ældre. Vores frivillige indsats vil ikke kunne fortsætte på samme niveau år efter år. Derfor er det frustrerende at høre politikernes megen snak om, at blandt andet frivillige skal redde velfærdssamfundet, siger Søren Eg, der er formand for Pårørenderådet på Sedenhuse og far til en udviklingshæmmet datter på 26 år.

Forældrene til de handicappede, som ofte er voksne, bruger tid på at få deres handicappede børn til læge, tandlæge og terapeuter.

- Vi gør det gerne, men vi frygter, at vi i fremtiden ikke bliver ved med at have kræfterne. Mange af os er stadig på arbejdsmarkedet, og vi er nok præget af, at vi i forvejen har været hårdt spændt for i de 20-25 år, vores unge boede hjemme, fortæller Helge Nørregaard, der er far til en 27-årig udviklingshæmmet datter.

Derfor afholder forældrene tirsdag et valgmøde, hvor de pårørende vil debattere frivillighed med politikere i Odense.

- Det er trist at høre om de mange besparelser, der venter. Der er allerede sparet til eller over smertegrænsen på bostederne - og når økonomiudvalget nu planlægger besparelser inden for Ældre- og Handicap på 99,7 mio i 2014 stigende til 145 mio i 2016 er det ikke til at bære, hvis det igen går ud over bostederne, siger Helge Nørregaard.

Mødet finder sted på Sedenhus tirsdag 19-21.

Oversigt

    Oversigt