I det fynske folks tjeneste

Forældre vil have sponsorer i børnehaven

Vil du have 100 små venner? Sådan spørger forældrene i daginstitutionen Børneborgen i Odense. De har fået lavet plakater og foldere, hvor de opfordrer forældre og deres netværk til at give sponsorater til institutionen.

07:42

Sådan ser opfordringen om sponsorater til Børneborgen ud

1 af 2

- Man ønsker jo det bedste for sine børn, og så taler vi om, hvordan det kan ske. Og der er støtteforeningen måske en af måderne at gøre det på, siger Daniel Gjøde, der er forælder og en af initiativtagerne.

Daginstitutionerne bliver gang på gang udsat for besparelser. Børneborgen har blandt andet fået afslag på en ny legeplads. Nu tager forældrene handsken op.

- Vi vil gerne have alt fra aflagt udklædningstøj til pusleborde og forældre der vil tage med på udflugt. Drømmescenariet er at nogen vil sponsorere nogle af elementerne til vores ønskelegeplads, siger Tenna Duusgaard, der er formand for forældrebestyrelsen.

Eventuelle større sponsorer kan få deres navn på et lille messingskilt på redskaber - og så kan de altså også få 100 små venner, lover forældrene.

Rådmand tager imod

Børn- og ungerådmanden i Odense, Stina Willumsen (SF) hilser initiativet velkommen.

- I en tid hvor velfærden er presset, kan det være nødvendigt at gå nye veje, siger Stina Willumsen til TV 2/FYN.

Pædagogernes fagforeningen, BUPL, er til gengæld mere skeptisk. Den frygter, at det kun er børnehaver med ressourcestærke forældre, der kan få forbedret forholdene for børnene.

- Det store fare er selvfølgelig, at vi som politikere bare giver slip og overlader det til forældrene. Det må vi ikke. Vi skal gøre det i en dialog med forældrene, siger Stina Willumsen.

Se indslag og studiedebat med BUPL på TV 2/FYN kl. 19.30