Forhøjet politiberedskab i Vollsmose

Siden de voldsomme uroligheder tirsdag har politiet haft et stærkt forhøjet beredskab i bydelen Vollsmose.

I løbet af tirsdagen blev i alt seks personer anholdt. Heraf bliver en onsdag klokken 9.30 fremstillet i grundlovsforhør klokken, sigtet for blandt andet at stifte uroligheder og for at true politiet.

Klokken 10.00, onsdag, bliver yderligere to fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg i forbindelse med skud- og knivstikkeri på Vollsmose Torv.

De øvrige tre anholdte er blevet løsladt, fordi anklagemyndighederne ikke har fundet grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør.

Efterforskningen vil fortsat have fokus at finde frem til flere af gerningsmændene til uroen på Akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital.

Tirsdag aften og natten til onsdag var der et forhøjet beredskab i hele Vollsmose.

Kastede med brosten

Hen over tirsdag aften forsamledes omkring 100 personer ved Bøgetorvet, hvor de ved 22-tiden begyndte at brække brosten op og kastede voldsomt med både brostenene og flasker efter politiets køretøjer - helt ud på Vollsmose Allé.

Ingen personer - hverken civile eller betjente - blev ramt. Derefter samlede politiet sin indsatsstyrke i området, og klokken 22.57 rykkede politiet talstærkt ind på Bøgetorvet.

16 personer blev tilbageholdt for identifikation. Klokken 23.08 blev der meldt om ro over området.

Klokken 23.50 blev en 15-årig ung mand sigtet for overtrædelse af våbenloven og maskeringsforbud.

Han var iført en elefanthue og havde en ulovlig dolk på sig.