Forsøgte at anmelde serieblotter: - Jeg fik at vide, at jeg skulle lukke mine vinduer

Siden januar har en eller flere mænd terroriseret kvinder på Vesterbro. Politiets løsning har været at bede kvinderne om at lukke deres vinduer og rulle gardinet ned.

Flere kvinder har oplevet at blive seksuelt krænket af en eller flere mænd på Vesterbro i Odense. Siden januar er omkring 15 personer ifølge TV 2 Fyns oplysninger blevet antastet i området - de fleste af dem i private hjem.

Kvinderne mener ikke, at politiet har gjort nok for at stoppe serien af krænkelser, der gør dem skræmte og utrygge i egne hjem. 

51-årige Trine er én af dem. En aften i maj vågner hun, da en mand iført sort mundbind åbner hendes vindue i stuelejligheden.

quote Ham her giver mig myrekryb, fordi jeg ikke kan finde ud af, hvor hans grænser går

Trine, beboer på Vesterbro

- Han ligger ind over vindueskarmen og ordner sig selv, mens han siger stønne-, smaske- og kysselyde.

Da Trine opdager ham, drejer han hovedet væk fra hende og gør sig færdig, inden han trækker sig ud af vinduet og forsvinder.

- Hvor går hans grænse? Jeg er begyndt at få hjertebanken. Ham her giver mig myrekryb, fordi jeg ikke kan finde ud af, hvor hans grænser går, fortæller Trine.

Trine ønsker hverken sit gadenavn eller efternavn frem. Redaktionen er bekendt med begge dele.

Ringer til politiet igen, igen

På en krukke i vindueskarmen har den maskerede mand efterladt fingeraftryk, og på murværket under vinduet hænger en klat sæd.

- Jeg ringer til politiet og forklarer, at nu har han været her igen, igen, igen, igen, fortæller Trine.

Han har været forbi Trines adresse seks gange. Han startede med at kigge ind ad hendes vinduer, så åbnede han dem - og hun er ikke i tvivl om, at det er den samme mand hver gang.

Politiet har været der én gang. Den aften, han onanerede, mens han kiggede på den sovende Trine. 

Ifølge Trine ankom en hundepatrulje, men betjentene brugte hverken hunde eller vatpinde til at tage prøver af dna eller fingeraftryk.

- Jeg fik faktisk at vide, at jeg fremover skulle lukke mine vinduer. Løsningen var, at jeg skulle isolere mig, fortæller Trine.

Det vækker undren i politigården, hvor TV 2 Fyn møder vicepolitiinspektør Søren Frederiksen.

- Jeg synes på ingen måde, man skal være tilfreds med, at man skal føle, at man skal skjule sig i sit eget hjem. Jeg tænker heller ikke, at det er udtryk for vores generelle vejledning, siger Søren Frederiksen.

Alligevel er Trines oplevelse med politiet ikke enestående.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dræber han mig?

Mindre end 150 meter fra Trine bor 24-årige Sara. Hver dag i halvanden måned er en mand stoppet foran hendes vindue og kigget ind i hendes stuelejlighed. 

Redaktionen er bekendt med både hendes efternavn og adresse.

 - Han har en stirren, der siger: "Jeg dræber dig lige om lidt". Det gør mig enormt bange og utryg, fortæller hun.

Hendes beskrivelse af manden er identisk med Trines. 

Signalement

Ligesom Trine har Sara kontaktet politiet, men hendes anmeldelse blev aldrig registreret. I stedet fik hun at vide, at hun skulle trække sine gardiner for. 

- Når han er her i længere tid, bliver jeg virkelig bange for, at han bryder ind i min lejlighed. Jeg tænker, om han vil voldtage eller overfalde mig, hvis han ser mig på gaden, fortæller Sara. 

Siden da har gardinerne i stuelejligheden være trukket for om aftenen. 

Ingen kommentarer til efterforskning

Søren Frederiksen oplyser, at politiet har modtaget "en håndfuld" anmeldelser i det sene forår, men Saras oplevelse med seriekrænkeren tæller altså ikke med. 

Derudover har omkring 15 kvinder i en Vesterbro-gruppe på Facebook fortalt om deres oplevelser med manden. Flere af disse episoder tæller heller ikke med - enten, fordi de ikke er meldt til politiet, eller fordi politiet som i Saras tilfælde ikke har taget imod anmeldelsen.

Sara har boet i sin stuelejlighed i cirka tre år. Oplevelsen med seriekrænkeren får hende til at overveje at flytte.
Fotograf: Fotograf: Louise Koustrup

- Generelt tager vi alle anmeldelser om sådanne forhold. Man er meget velkommen til at kontakte os, og vi vil meget gerne tage imod de anmeldelser, fortæller Søren Frederiksen.

Han ønsker ikke at kommentere politiets efterforskning, og derfor vil han heller ikke svare på, hvorfor politiet ikke tog prøver hos Trine. 

Flere beboere i området har ifølge TV 2 Fyns oplysninger sendt video- og billedemateriale til politiet. Søren Frederiksen vil ikke at udtale sig om, hvad politiet har kunnet bruge dét til.

- Jeg kan ikke gå ind i de konkrete sager, men vi kigger ind i de sager, vi har liggende og ser, om der er en sammenhæng, og om det kan føre til en gerningsmand, siger vicepolitiinspektøren.

Ifølge Søren Frederiksen betyder anmeldelserne, at politiet patruljerer oftere i området. Han erkender samtidig, at politiet på nuværende tidspunkt ikke gør mere end det.

- Vi vurderer ikke, at der er så store udfordringer eller et behov for at skabe særlig tryghedsskabende indsatser i området, men vores patruljer er naturligvis opmærksomme på de anmeldelser, vi har haft derude, og kigger også lidt oftere forbi, end vi normalt gør, siger han.

Det er dog ikke noget, hverken Sara eller Trine endnu har lagt mærke til.

- Jeg synes, det er foruroligende. Jeg føler, det er krænkende, at han er her, og jeg føler, det er krænkende, at jeg skal rulle mine gardiner ned for at få fred, siger Sara.

Kontakt os

Oversigt

    Oversigt