Her i sin gamerstol sidder hun, så ofte hun kan. Der er ikke så meget fritid mere, fordi hun siden august har pendlet til Valby hver dag. Det gør hun, fordi hun er blevet vært på DRs program Ultra Gaming. Nu lever hun af gaming. 

- Jeg lever og ånder gaming lige for tiden. Det er jo drømmen for sådan en som mig, siger 24-årige Sara Miller.

 

FORSTÅR DU IKKE ORDENE?

 

I det farverige studie i Valby optager Sara og hendes medvært Sigge videoerne til Ultra Gaming.
I det farverige studie i Valby optager Sara og hendes medvært Sigge videoerne til Ultra Gaming.
Foto: Louise Koustrup

 

 

At være pige og gamer tilbage i 90’erne og start 00’erne var dog ikke det nemmeste. Det var svært for andre at forstå, at en pige overhovedet kunne synes, det var interessant at sidde der foran en skærm.

GAMING HISTORIEN I KORTE TRÆK

 

- Min mor var meget god til at sige, at jeg godt måtte spille computer sammen med drengene, og pædagogerne behøvede ikke at prøve på at få mig til at gå ud og lege med pigerne, siger Sara Miller. 

Drengene troede heller ikke altid på, at en pige kunne finde ud af at spille computer.

 

Hør Sara forholde sig til nogle af fordommene om gamere i videoen:

 

 

Men i dag er flere og flere piger begyndt at se gaming som en almindelig hobby på lige fod med alle andre gamere. Saras lillesøster på 11 år har også fået sin egen gaming-computer.

- Jeg tror helt sikkert, at der er bedre plads til piger i gaming nu, end da jeg var barn, siger Sara Miller.

 

 

 

 

Når hun streamer, sidder hun foran sine tre skærme, mens et webcam viser alt, hvad hun laver. Mens hun spiller, snakker hun med sine følgere. De kan skrive direkte til hende og andre på kanalen i chatrummet.

 

Du kan finde Saras kanal på twitch.tv/saramillerdk
Du kan finde Saras kanal på twitch.tv/saramillerdk
Foto: Twitch

 

- Jeg blev bare så bidt af det. Det var en fællesskabsfølelse, jeg måske aldrig helt opnåede, da jeg var lille. Jeg var som barn hende, der kiggede på, siger Sara Miller. 

På den måde sidder hun ikke kun og spiller alene med nogle venner, men med alle dem, der gider at se med, og som også har en passion for det spil, hun spiller. Nogle af hendes følgere er endda blevet venner med hinanden, fordi de har fundet Saras kanal. For i chatten kan man skrive og tale om, hvad som helst.

GAMER ORDBOG

 

- Jeg tror, vi som menneske alle sammen har brug for den fundamentale følelse af at passe ind. Vi har som nørder også behov for at finde ligesindede, vi kan dele hverdagsting med. Ting, der ikke bare handler om gaming, siger Sara Miller.

I tre år streamede hun på internettet og fik stadig flere og flere seere. 10.000 følgere fik hun på Twitch. 

 

Hør hvordan Sara får værtsjobbet i videoklippet.

 

 

Hun begyndte at gå til flere events, hvor hun mødte sine seere og har fået masser af venner fra sin egen kanal. Til de samme events var der også ‘talent-jægere’, og de fik øje på Sara. Før hun fik set sig om, stod hun foran kameraet i studiet i Valby. Nu er hun selv med til at gøre gamingen mere mainstream, så også de yngre generationer af gamere kan føle, at der er plads til alle. 

- Jeg synes, det er helt vildt vigtigt at fortælle børn om, at alle kan være med og at gøre det inkluderende, siger Sara Miller.

 

 

 

 

Kanalen ‘Ultra Gaming’ kan ses på både Youtube og DR, og det er her Sara får lov at udbrede passionen for gaming til den yngre målgruppe på 9-15 år.

 

quote Gaming bliver uundgåeligt større, men det vigtigste for mig er, at gaming-miljøet bliver et rart sted for alle med plads til alle

Sara Miller

 

Hos produktionsselskabet Highwire, der står bag Ultra Gaming, fortæller producent Jacob Kofler, at de i starten havde overvejelser om, hvorvidt der skulle være en pige, fordi det trods alt stadig er flest drenge, der ser med. 

- Det handler om troværdighed og forstand på gaming, og det har Sara. Hun kan virkelig samle børnene, siger Jacob Kofler, producent fra Highwire. 

Derfor blev det hende.

 

 

 

Sara startede på jobbet som tv-vært for tre måneder siden, og for en måned siden gik de i luften første gang. På kanalen lægger de en video op fem dage i ugen, og lige nu har den mest sete video allerede lige knap 80.000 visninger. 

- Gaming bliver uundgåeligt større, men det vigtigste for mig er, at gaming-miljøet bliver et rart sted for alle med plads til alle, siger Sara Miller.

 

quote At den passion, som jeg sammen med mine kolleger putter i det, at den bliver set og anerkendt, det er en kæmpe ros

Sara Miller

 

Hør Sara forholde sig til flere fordomme i videoen her:

 

 

Sara er vant til at stå foran et kamera, fordi hun har streamet i tre år. Men på Twitch kan hvem som helst se med, mens der på Ultra Gaming er en klar målgruppe på 9-15 år. Derfor skal hun tænke over, hvordan hun er et godt forbillede for børnene. 

- Jeg prøver at sætte det gode eksempel ved generelt at være en positiv person. Det synes jeg egentlig ikke er så svært, når nu jeg er det, siger Sara Miller og smiler.

 

 

 

 

- Det er ret nyt, det jeg laver nu. Men at den passion, som jeg sammen med mine kolleger putter i det, at den bliver set og anerkendt, det er en kæmpe ros, siger Sara Miller.

 

- Jeg vrider min hjerne hver dag for at finde på noget godt indhold, der kan bruges på kanalen, som kan være med til at gøre gaming mere mainstream. Det er det, vi gerne vil og formidle det på en måde, som er unik, siger Sara Miller.

 

 

- Jeg bliver ikke ked af at tabe til nogen andre i den kategori, for de har alle sammen været med til at gøre en forskel for gaming, siger Sara Miller.

 

 

 

 

 

Men hvordan skal man opføre sig online, og hvordan skal forældre forholde sig til, at deres børn gamer? 

I videoen herunder får du gode råd til, hvordan du skal begå dig som enten gamer eller forældre - eller måske begge, for hvorfor ikke selv prøve det? Og hvordan kommer du til at leve af det?

Få alle de gode råd i videoen: