Første arbejdsdag for ny rådmand

Mandag trækker Odenses nye ældre- og handicaprådmand for alvor i arbejdstøjet. Det er første dag på posten efter Per Berga Rasmussen, som valgte at trække sig efter et længere sygdomsforløb.

Brian Nielsen blev valgt ind i byrådet for Enhedslisten i 2013 - og er nu klar til at overtage posten som rådmand for en af de store forvaltninger i Odense.

- Jeg er meget bevidst om det store ansvar, jeg har sagt ja til. Både i forhold til at være politisk leder for en forvaltning, som så mange mennesker er afhængige af, men også i forhold til at skulle overtage posten efter en så vellidt og respekteret politiker som Per. Jeg ved, det bliver en stor opgave, men jeg går til den med lige så stor kampgejst, siger den nye rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen.

Allerede efter to dage i jobbet skal byrådet førstebehandle budgettet for 2016. De seneste dage har ældremilliarden været meget omdiskuteret - og Brian Skov Nielsen var allerede i fredags i studiet hos TV 2/FYN for at forholde sig til, at de ældre ikke får de penge fra ældremilliarden, som først antaget.

Se interviewet her oven for.