I det fynske folks tjeneste

Første demensdag i Odense

Demens er en skjult sygdom, og i dag var 250 af dem og deres pårørende på besøg i Odense.

Bag initiativet står Ingelise Poulsen, som i mange år har passet sin mor, der led af demens. Sygdommen er både svær at se og tale om, og mange demente og deres pårørende isoleres med deres bekymringer. Og det er netop derfor, Ingelise Poulsen har taget initiativet til at arrangere Danmarks første Demensdag.
 
- Jeg oplever, at demente er en overset gruppe. Demens er et anderledes handicap, som mange har svært ved at forholde sig til. De, der lider af demens, bliver ofte sat i bås, og deres pårørende savner mulighed for at tale med andre i samme situation, siger Ingelise Poulsen.

Støttet af fonde

Demensdagen er støttet af fonde og sponsorer, og velvilligheden glæder Ingelise Poulsen.

- Demens er en stor udfordring for de mennesker, som kommer i berøring med sygdommen - hvad enten det er den ramte eller et nærtstående familiemedlem. Jeg ønsker blot at gøre en forskel for demente og deres pårørende og give dem en god oplevelse, siger Ingelise Poulsen som svar på, hvorfor hun ene og alene har kastet sig ud i at arrangere Danmarks første Demensdag.

Fakta om demens

- Demens er en folkesygdom. 
- I Danmark er mellem 70.000 - 80.000 mennesker ramt af en demenssygdom 
- Demens kan skyldes op mod 100 forskellige sygdomme
- Det er vigtigt at huske, at alle med en demenssygdom kan behandles, selv om det fortsat kun er få, der kan kureres.
- Demenssygdommene kaldes også de pårørendes sygdom. Det skyldes, at personen, der er ramt, ikke altid føler sig generet af symptomerne. Når demens rammer vil det ofte påvirke hele familien og omgangskredsen.