I det fynske folks tjeneste

Første spadestik til nyt veteranhjem

Torsdag blev første skridt taget til det nye veteranhjem i Odense.

00:25

Video: Alex Syrik

Foto: Alex Syrik

Foto: Alex Syrik

1 af 3

Torsdag eftermiddag blev første spadestik taget til det nye veteranhjem i Ansgar Anlæg i Odense.

Lige nu er de fynske krigsveteraner tvunget til at tage til veteranhjemmet i Fredericia, men allerede fra foråret næste år vil det nye hjem stå klar.

Når Veteranhjem Odense står færdigt næste år, skal det både være et samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende, men også et midlertidigt hjem til de veteraner, der i en periode har brug for ro og privatliv.

Læs også Sådan skal veteranhjemmet i Odense se ud

Spadestikket blev taget af de to initiativtagere rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og formand for byggeudvalget Steen Møller, (C) og Henrik Dyhr, formand for Veteranhjem Odense, samt veteran Peter Devantier.
 
-  Det er tre år siden, vi tog initiativet til et fynsk veteranhjem, og igennem de seneste tre år er jeg kun blevet bekræftet i, hvor stort behovet er. Nu er vi et godt skridt tættere på at give vores veteraner det hjem, de har brug for og fortjener. Det er en stor dag i dag, siger Steen Møller.

Der bor i dag mere end 2.400 veteraner på Fyn. 

00:59

Veteran Peter Devantier forventer at bruge det kommende veteranhjem næsten dagligt.

Luk video

Fakta om Veteranhjem Odense 

Veteranhjem Odense er tegnet i et samarbejde mellem arkitektfirmaerne ISAGER Arkitekter og Cornelius + Vöge, der også sammen har tegnet Nordatlantisk Hus på Odense Havn.
 
Entreprenører på Veteranhjem Odense er murermester Per Bekkelund flankeret af Rosenberg Ventilation, Dansk Installations Teknik samt Malergruppen, Boris Christensen. Archifield og Masanti Danmark er tilknyttet byggeriet som henholdsvis bygherrerådgiver og rådgivende ingeniør. 
 
Fonden Danske Veteranhjem, Soldaterhjemmet Dannevirke og Odense Kommune har siden efteråret 2014 arbejdet sammen om etableringen af Veteranhjem Odense, der opføres af Fonden Danske Veteranhjem. 
 
Veteranhjemmet er finansieret igennem en donation på 9.6 millioner kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal samt en bevilling på otte millioner kroner fra Folketinget.