Forsvarer angriber efterforskningen i Estherdrab

Forsvaren til den 29-årige mand der i byretten blev dømt for drabet i Bolbro på Esther Jørgensen undrede sig højlydt over efterforskningen på gerningsstedet ved dagens retsmøde i ankesagen i landsretten.

Et par handsker fundet på sengen i umiddelbar nærhed af stedet, hvor 79-årige Esther Jørgensen blev fundet kvalt blev sikret af Politiets efterforskere. Disse blev dog ikke vurderet til at have betydning, så de blev aldrig undersøgt for eventuelle DNA spor. En vurdering der undrer Niels Rex, der er forsvarer til den 29-årige mand, der i landsretten er tiltalt for at have dræbt Esther Jørgensen på Middelfarvej i Bolbro sidste år.

- De er fundet på gerningsstedet, tæt på afdøde. Det kunne da være interessant at se, hvilket DNA der er inde i og udenpå de handsker, men det kommer vi altså ikke til at få et svar på, udtalter forsvarer Niels Rex til TV 2/Fyn.

Tirsdagens interessante vidneforklaring var konen til den 29-årige drabstiltalte. Hun valgte ikke at forklare sig i byretten, men i landsretten svarede hun på spørgsmål fra både forsvarer og anklager. På grund af stress har kvinden svært ved at huske hele sammenhænge, derfor bliver hendes forklaring næppe afgørende for udfaldet af sagen.

- Hun forklarede i det store hele det vi forventede, det hun kunne huske hun også forklare i grundlovsforhøret i februar 2014, forklarer anklager Helene Offersen til TV 2/Fyn.

Dermed er landsretten ikke kommet nærmede et motiv til, hvorfor Esther Jørgensen skulle kvæles i sit hjem. Tiltalte nægter sig, som i byretten, skyldig, da han ikke kan huske meget fra natten. Både tiltalte og dennes kone har bekræftet de forlod en fest sammen med Esther Jørgensen og efterfølgende drak videre i den 79-åriges lejlighed på Middelfarvej i Odense. Ingen af de to kan dog forklare, hvorfor det der lignede en glad aften i byen endte i en tragedie.

Der afsiges skyldsspørgsmål i sagen onsdag ved landsretten i Odense. En eventuel strafudmåling finder sted torsdag.