I det fynske folks tjeneste

Fra ledig til fastansat: Jens genfandt formålet med livet

Ledige i fire almennyttige boligområder i Odense får ekstra hjælp til at skrive ansøgninger og møde virksomheder med jobs.

00:31

Det har gjort en stor forskel for Jens Nielsen at gå fra livet som ledig til at få fast job Foto: Morten Grundholm

Jens Nielsen får et bragende bifald, da han er færdig med sit oplæg. Han har netop fortalt sin historie til  35 ledige i Aktivitetshuset i Stærmosegården i Odense. En historie om, hvordan han nu har fået et nyt liv.

Jens Nielsen er ufaglært og har tidligere gået ledig i over ni måneder. Men nu har han fået noget at stå op til hver dag som fastansat lagermedarbejder hos Alex Andersen Ølund.

- For mig har det givet en bedre økonomi og en følelse af, at man har et formål med livet, siger Jens Nielsen.

Han var med i sidste års jobsøgningsforløb, som Odense Jobcenter og BoligSocialt Hus står bag. Her møder virksomhederne op i de lediges eget boligområde med reelle jobs, som kun beboerne kan søge. De ledige får hjælp til at skrive ansøgninger og CV, ligesom de får feedback af en professionel HR-konsulent.

- Den konkrete hjælp, til hvad du skal skrive, gør en forskel. Jeg fik blandt andet at vide, at man ikke skal skrive "have mange bolde i luften". For det er jo en kliché og hvad betyder det overhovedet? Er du god til at jonglere eller hvad?, spørger Jens Nielsen retorisk.

For mig har det givet en bedre økonomi og en følelse af, at man har et formål med live

Jens Nielsen, lagermedarbejder

Efter at have sendt hundredevis af ansøgninger, havde han efterhånden mistet modet. 

- Hvis du har sendt 300 ansøgninger på en måned, og du har været rundt og ringe på dørklokker ved 20 forskellige virksomheder uden at få et job, så rammer du muren på et eller andet tidspunkt. Du tænker: folk må også blive trætte af mig, siger Jens Nielsen.

Læs også Johnny skal på jobdate i sit eget boligområde

Derfor gjorde det også en stor forskel for ham at møde virksomhederne i sit eget boligområde.

- Jeg blev talt til som en potentielt kommende medarbejder, og jeg  følte mig lidt mere ønsket. Og så tænkte man, at så vil jeg også godt give 110 procent, hvis de gider at komme ud efter mig.

Øremærkede jobs

Han blev ansat i marts sidste år og arbejder nu fast på lageret hos Alex Andersen Ølund. Hans oplæg var starten til et nyt forløb med 35 ledige i Aktivitetshuset på Stærmosegården, der er et af de fire almennyttige boligområder under BoligSocialt Hus.

10 virksomheder har meldt sig med 24 jobs, som kun beboerne i de fire områder kan søge. 

- Jeg synes jo, de skulle gøre det her over hele landet. Det kan kun hjælpe folk, siger Jens Nielsen.

Rengøringsfirmaet Renas søger to ufaglærte og måske et par deltidsansatte Foto: Morten Grundholm

Rengøringsfirmaet Renas Fyn søger to ufaglærte, men kan sagtens bruge flere deltidsansatte. Her er direktør Jens Hermansen klar til at bruge den ekstra tid, som det tager at tage ud og opsøge de ledige. Han forventer at få endnu mere motiverede medarbejdere ud af det i sidste ende.

- Selvfølgelig er der nogle medarbejdere, der falder igennem og som ikke kan løse opgaven. For rengøring er fysisk hårdt arbejde. Men vi får faktisk nogle rigtig dygtige medarbejdere ud af det her i sidste ende, siger han.