I det fynske folks tjeneste

Friluftsbad åbner: Vandhunde kan trygt hoppe i baljen

Odense Friluftsbad tog onsdag hul på sæsonen. Det bliver i skyggen af coronavirussen og betyder, at der ikke er plads til leg og plaskeri i bassinerne.

00:48

Som det første fynske friluftsbad åbnede Odense Friluftsbad onsdag eftermiddag. Video: Ole Holbech

Onsdag blev dagen, hvor vandhunde atter fik fri adgang til under åben himmel at hoppe i Odense Friluftsbad på Elsemindevej.

Klokken 13 blev porten åbnet, og det glædede Rune Bille, der som chef for Fritid- og Folkeoplysning har ansvaret for Odense Friluftsbad.

Det ville være helt håbløst, hvis vi ikke kunne få nogle brugere herud

Rune Bille, chef for Fritid- og Folkeoplysning, Odense Kommune

Men i disse coronatider åbner man ikke bare et friluftsbad. Der er klare krav fra myndighederne. Krav, som ikke bare skal opfyldes, men som også gæsterne skal kunne mærke.

- Vores primære overvejelse er, at der skal være tryghed, når man kommer her. Når man kommer her som borger og bruger anlægget, så skal man ikke være urolig i maven. Man skal være tryg, siger Rune Bille.

Læs også Deler gavekort ud: - Jeg skal finde noget tøj til mig selv

Han fortæller, at man har haft fat i myndighederne for at være sikre på, at der åbnes efter forskrifterne.  Det betyder blandt andet, at området er mærket op, så det er tydeligt, hvor man må være, og hvor mange man må være.

- Og vi har ekstremt meget personale på i forhold til, hvad vi plejer at have, siger Rune Bille.

Det betyder, at gæsterne vil møde personale på toiletterne, i omklædningsrummene og på udearealerne - og selvfølgelig ved bassinerne.

- Er der noget, som man ikke er helt glad ved, så skal man endelig tage fat i en af de ansatte, så får vi løst det med det samme, siger Rune Bille.

Dog skal de badende udvise selvjustits. Selv i bassinet gælder et afstandskrav på to meter.

For at komme det til livs, har friluftsbadet fjernet alle former for remedier som for eksempel madrasser til leg i bassinet. Men restriktionerne sætter også en bremse for kådheden.

- Det er ikke lovligt at lege og plaske. Man kan komme i vandet og svømme en tur, og så kan man gå op igen. Så kan vi styre det, fortæller Rune Bille.

Også her vil der være ekstra personale, som holder øje med aktiviteterne i bassinet.

- Så hvis der er nogen, der svømmer for tæt, får de en venlig henvendelse om at holde mere afstand.

Lukket for udspring

Restriktionerne betyder også, at man i første omgang har valgt at lukke udspringstårnet. 

- Det kan godt være, vi kan åbne for det, når vi kommer lidt længere hen. Men det er vigtigt for os, at det styres. Og i stedet for bare at åbne det hele op, og det så går galt, så vi må lukke, vil vi hellere åbne stille og roligt op.

- Det vigtigste for os har været, at når vi har så lækkert et anlæg, at man kan komme her ud og komme i vandet. Det ville være helt håbløst, hvis vi ikke kunne få nogle brugere herud, siger Rune Bille.

Læs også Nabolokalerne må have 500 personer samlet - men lokalet midt i må kun have 10

Den første af fire

Odense Friluftsbad er det første af Fyns fire friluftsbade, som åbner.

Allerup Gamle Have oplyser til TV 2/Fyn, at man er klar til at åbne på mandag.

Glamsbjerg Friluftsbad har valgt ikke at åbne i denne sommer. Det er ikke muligt at imødekomme myndighedernes krav.

Den samme problematik har man i Morud Friluftsbad. Her tager man i næste uge en endelig beslutning om, om man åbner i år.

Den 10. juni åbner Odense Havnebad på Gamle Havnekaj for de badende. Det sker klokken 06.00.

Fakta

Odense Friluftsbad:

  • Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.
  • Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.
  • Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde ti personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved caféen, skal de opholde sig i de markerede arealer.
  • Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.
  • Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne - børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.
  • Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.
  • Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet

 

  • Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.
  • Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde ti personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end ti personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet.

Kilde: Odense Kommune

02:31

Friluftbadet i Allerup Gamle Have åbner mandag, fortæller Jette Kotsis, der er medlem af bestyrelsen i Allerup Gamle Have.

Luk video