I det fynske folks tjeneste

Frustration hos blå blok i Odense

Det tog kun en halv time at finde 28 millioner til Børn og Unge-området. Og det frustrerer den borgerlige lejr i Odense.

01:30

20 millioner kroner fandt borgmesteren i sin egen forvaltning. Og det er naturligvis ikke gået ubemærket hen hos de andre politikere.

-Pludseligt så var der ti millioner, som ikke har brugt siden 2014, hvorfor sagde han ikke det for et par uger siden, spørger Alex Ahrendtsen, byrådsmedlem, Odense, Dansk Folkeparti. 

Men der er ikke noget hokus pokus over de penge, der nu går til Odenses børn og unge, hvis man spørger Socialdemokraterne.

-De penge har jo ligget der hele tiden. Det kan man se i regnskaberne, og det har økonomiudvalget kunne følge med i løbende, så jeg tror lidt, at det er et spil for galleriet, når det er, at de borgerlige er så sure over processen, forklarer Tim Vermund, Byrådsmedlem, Odense, Soc. dem

Tim Vermund synes, at de i stedet synes, at de skal glæde sig over, at der er fundet en løsning til børnene. 

Beslutningen om at genåbne budgettet kommer efter, at der i lang tid har været pres fra flere faglige organisationerer, pædagoger, lærere og forældre. Presset kulminerede i går med en demonstration på Flakhaven, hvor hundredvis var mødt frem. 

- Jeg er sikker på, at borgmesteren har lyttet til socialdemokratiets bagland, han har lyttet til borgerne, der stod ud på flakhaven i går, og han har lyttet til, at det var det eneste fornuftige at gøre på nuværende tidspunkt, siger Tim Vermund.

Hør hvad TV 2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch siger om situationen.

02:22 Luk video