Frustrerende: Studerende jagter bolig

177 studerende benytter sig af kommunens tag-over-hovedet-garanti og må bo i en nedlagt flytgningelandsby.

Flere og flere studerende har stadig problemer med at finde et sted at bo i Odense. For selvom der i 2016 er blevet opført 256 nye ungdomsboliger, så er det langt fra nok.

Mange studerende er derfor i disse dage på desperat jagt efter et sted at bo.

En af dem er Martin Daugaard. I mandags begyndte Martin Daugaard på it-teknologi på Erhversakademiet Lillebælt. Indtil videre må han dog sove på sofaen hos bekendte. Han har nemlig ikke har fundet en bolig i Odense.

- Jeg har nok søgt et sted mellem 25 og 35 boliger - i hvertfald. Det eneste rigtige ord er egentlig frustrerende. Frustrerende, frustrerende, frustrerende ..., siger Martin Daugaard.

Garanti: Bo som en flygtning

For de studerende, der ikke kan finde en bolig, tilbyder Odense kommune en såkaldt tag-over-hovedet-garanti. 

Nogle af de boliger ligger blandt andet i den nedlagte flygtningelandsby på Hestehaven i Odense SØ. Her er standarden en stue til fire mennesker og der er plads til i alt 110 studerende. 

I 2013 blev denne ordning kun brugt omkring 30 gange om året. Nu er der 170 studerende, som føler sig nødsaget til at benytte sig af kommunens tag-over-hovedet-garanti. 

Snart som i København og Aarhus

Studenteroraganisationen, Syddanske Studerende, mener at situationen i Odense begynder, at minde om boligsituationen for de studerende i Købehavn og Aarhus.

- Vi bygger så tærkt, som vi overhovedet kan, men uanset hvad vi gør kan vi se at antallet af studerende stiger og stiger. Der er et stort behov, men det er svært at følge med, siger byrådsmedlem Brian Dybro (SF),