Frygter nedrivning: Udsatte boligområder i fare for at ende på hård ghettoliste

Tre boligområder i Odense er på den ghettoliste, som regeringen offentliggjorde 1. december. I området Solbakken er man bange for, at man til næste år kan havne på den hårde ghettoliste.

Rettelse
Clock02. dec 2019, kl. 15:58
Tidligere fremgik det af artiklen, at Solbakken havde været på ghettolisten fem år i træk. Det er imidlertid ikke korrekt, da boligområdet kun har været på listen tre år i træk.

Juledekorationer og guirlander tog form i hænderne på store og små den første søndag i advent i fælleslokalerne ved boligområdet Paaskeløkken.

Men offentliggørelsen af regeringens såkaldte ghettoliste slog skår i den julestemningen for beboerformand Bilal Kapaklikaya. Blandt de 28 områder på den nye liste var Solbakken, som Paaskeløkken er en del af. 

- Vi blev kede af det i dag, da vi hørte, at det stadig var på ghettolisten, siger beboerformanden. 

Dermed er området på ghettolisten for tredje år i træk. Det betyder, at det med al sandsynlighed kan ende på den hårde ghettoliste, når listen igen bliver opdateret til december næste år.

 - Det betyder, at man skal lave en udviklingsplan, hvor man river boliger ned, siger Beskæftigelses- og Socialrådmand Brian Dybro (SF).

Frygter for fremtiden 

Den aktuelle ghettoliste er baseret på tal fra året før, så selvom Odense Kommune kommer til at fortsætte med tiltag for at ændre beboersammensætningen, har det ikke betydning for næste års liste.

- Det vil sige, at al den indsats, som vi laver hele næste år, vil være spildt. Det, synes jeg, er rigtig ærgerligt, siger Brian Dybro.

Derfor er man i Paaskeløkken ekstra bange for, hvad det vil betyde for de nuværende beboere, hvis området ender på den hårde ghettoliste. 

- Hvis det er den hårde liste, så bliver alt hårdere. Det kan være at rive blokke ned, folk der skal genhuses andre steder, og måske nogen, der mister deres arbejde, siger beboerformand Bilal Kapaklikaya 

 

Oversigt

    Oversigt