Futsalfest i Stige

Der er fart over fødderne i fodboldspillet futsal. Danmarksturningen er  nået til Fyn, og Søhus Stige, der er øens bedste hold, var i dag på hjemmebane.

Udenfor står fodboldbanen dækket af sne, men bagved banen inde i Spar Stige Arena holder Søhus Stige til, og der er danmarksturering i futsal, der stadig er en lille sport herhjemme. så længe det varer.

- Jeg tror helt sikkert, det bliver større. Vi har en stor tilslutning, der er rigtig mange, der gerne vil ud og prøve det. Og håbet er selvfølgelig, at det bliver rigtig stort. Nu har vi to holde allerede, og det er rimelig tidligt i forløbet, og det er vi meget glade for, siger sportsdirektør i Søhus Stige Futsal Lasse Hansen.

Futsal er en kombination af indendørs fodbold, hvor der er mange nærkampe og teknisk spil, men samtidig er det uden bander og minder derfor også om udendørs fodbold.

- Der bliver gået til den, det går hurtigt og det er ekstremt sjovt at spille, siger René Kaibinger fra klubben.

Vender kampen på 30 sekunder

Søhus Stige skal forsøge at kravle op i den bedste ende af turneringen, men i den første kamp mod Holstebro har hjemmeholdet problemer og er bagud 1-2.

Men Futsal er et hurtigt spil, og det sidste minut er en drøm for hjemmeholdet og et mareridt for holstebro.

- Vi er bagud 2-1, da der mangler 34 sekunder, og vi kommer så ind og lukker den til sidst, hvor jeg selv laver to kasser. Der er vel fire sekunder tilbage, da jeg prikker den sidste indtil 3-2 så vi vinder, siger en glad René Kaibinger.

Til sportsdirektørens store tilfredshed.

- Det betyder selvfølgelig, at vi har fået tre point. Vi ligger godt til i rækken, vi kravler væk fra nullet. Nu har vi seks point, og det er positivt, siger Lasse Hansen.

Søhus Stige har allerede fået opmærksomhed fra landsholdet i futsal, hvor blandt andet René Kaibinger har været i kikkerten.

Og går det efter planen, kan landstræneren roligt plukke sine spillere fra Søhus Stige.

- Vi skal være de største på Fyn. Det er målet, uden tvivl, siger Lasse Hansen.