Fyens Væddeløbsbane skærer ned

Antallet af løbsdage bliver nu skåret ned på Fyens Væddeløbsbane. Et lovforslag vil reducere støtten til banen og det koster aktivitet og job på væddeløbsbanen.

Lovforslaget vil betyde at tilskuddet til landets væddeløbsbaner de kommende år bliver skåret ned med 30 millioner kroner. Pengene skal i stedet bruges til bekæmpelse af doping.

- Vi har indsendt flere høringssvar og været til møde med kulturminister Marianne Jelved, men vi kan ikke få lydhør for vores argumenter, siger direktør Christian Hundebøll fra Fyens Væddeløbsbane.

I følge lovforslaget, som bliver fremsat i løbet af efteråret, vil væddeløbsbanerne miste 15 millioner til næste år, 25 millioner året efter og 30 millioner året efter. Fyens Væddeløbsbane modtager i øjeblikket fem millioner kroner i årligt tilskud.

- Vi lukker to baner nu, og to senere, og vi skærer vores årlige løbsdage ned fra 25 til 20, siger direktøren.

Der er 25 fastansatte på Væddeløbsbanen, men derudover er 190 galop- og travtrænere, hesteopdrættere, dyrlæger, smede, foderhandlere og butikker, der lever af væddeløbsbanen.

- Det kommer til at koste flere hundrede arbejdspladser, og hvis lovforslaget bliver til virkelighed vil der ikke være væddeløbsbaner i Danmark om 10 år, siger Christian Hundebøll.

Fyens Væddeløbsbane har eksisteret siden 1935. Banen, der er Fyns eneste, har årligt 40.000 besøgende.

- Flere politikere er ikke helt klar over de konsekvenser, som en vedtagelse af denne lov vil have - ikke blot for Fyens Væddeløbsbane - men for dansk hestevæddeløbssport generelt, der tvinges helt i knæ, påpeger direktør Christian Hundebøll.

Han opfordrer de fynske folketingspolitikere til at støtte og arbejde for en bevarelse af den lokale væddeløbsbane.

Imodsætning til de fleste andre sportsgrene har staten monopol på hestesport i lighed med lotto.

- Hvis man vil fjerne vores tilskud, så må man også ophæve monopolet, så vi kan søge andre samarbejdspartnere til hestesporten og spil på heste, siger væddeløbsbanens direktør.