I det fynske folks tjeneste

Fyn vrimler med spændende job

Studerende fra SDU behøver ikke tage til København for at få job. Tirsdag var der karrieretræf på Syddansk Universitet, hvor 25 fynske virksomheder fortalte om lokale karrieremuligheder.

De studerende skal finde de spændende job på Fyn

25 fynske virksomheder stod klar på SDU for at lokke fremtidig arbejdskraft til. De studerende skal lære at se jobmulighederne her, hvor de studerer til daglig

- Der er mange der tror, at de nød til at flytte til København for at få et spændende job, så derfor har vi sat os for at vise de spændende karrieremuligheder på Fyn,  siger Stefan B. Andersen, der er direktør i Udviklingsforum Odense.

Karrieretræffet havde til formål at tiltrække og fastholde kloge hoveder på Fyn. Udviklingsforum, Karrierecentret og Erhvervsservice Odense stod bag arrangementet. Men det er op til virksomhederne - private eller offentlige -  at gøre reklame for de studerende.

- Vi gør meget ud af at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er balance mellem arbejdsliv og privatliv, og hvor man får udfordringer i hverdagen, siger HR Chef, Anette Asmussen fra Aloc i Odense.

Besøg fra Århus

Og de studerende ser ud til at bide på.

- Kommunen har været aktive og kørt et legetema, og det ser jeg en mulighed i, siger Louise Fenger Lauridsen fra SDU.

Karameller og salgstaler fra virksomhederne gør kun en del af arbejdet. Den økonomiske afmatning tillader ikke de studerende at være kræsne, og det får enkelte studerende udefra til at se nærmere på det fynske karrieretræf.

- Vi har samme muligheder i Århus, men som situationen er nu skal vi holde vores muligheder åbne i hele landet, siger Jakob Toustrup, der læser på Handelshøjskolen i Århus

Og arrangørerne er glade for interessen fra andre landsdele.

- Der er en bredde i det fynske erhvervsliv, der gør det rimeligt for unge i hele landet at kigge på mulighederne på Fyn, siger Stefan B. Andersen.