I det fynske folks tjeneste

Fynbo indstillet som årets hjerteredder

For et år siden reddede Henrik Diedrich en mands liv - i dag skal han sammen med 40 andre hjertereddere hyldes.

I dag hylder Hjerteforeningen alle de mennesker, der gennem året har ydet livreddende førstehjælp. Og der bliver flere og flere at hylde, for siden årtusindskiftet er antallet af patienter, der modtager førstehjælp inden ambulancen kommer, tredoblet.

En af dem, der i dag skal hyldes for sin indsats, er Henrik Diedrich fra Odense. For et år siden kæmpede han lige pludselig, på gulvet i et klasselokale på Søhusskolen, for at redde en anden mands liv.

- Det eneste jeg sådan lige umiddelbart tænkte, det var, at han skulle ikke dø, fortæller Henrik Diedrich.

Midt under et møde på skolen faldt en af deltagerne pludselig ned af stolen med hjertestop. 

- Jeg går i gang med det samme med hjerte-lunge-redning, tjekker om han er bevidstløs, og det konstaterer jeg at han er. Jeg finder ud af, at han ikke trækker vejret, og så går jeg i gang med kunstigt åndedræt og hjertemassage, siger Henrik Diedrich.

Alt imens hentede en af de andre deltagere i mødet en hjertestarter. Og fordi Henrik Diedrich er en af de mange danskere, som der heldigvis bliver flere og flere af, der ved, hvordan en hjertestarter fungerer og som kan yde livreddende førstehjælp, redder det mandens liv.

Hyldes af Hjerteforeningen

For sin indsats skal Henrik Diedrich sammen med næsten 40 andre hjertereddere hyldes for sin indsats ved et besøg i Hjerteforeningen i København.

- Det er vigtigt, at dem som har ydet en fantastisk indsats, de bliver hyldet for det. Det smitter af på andre også. En person, der ikke får hjælp, dør simpelthen, så det er så utrolig vigtigt, at folk tør gå i gang, siger Mogens Bech Larsen, der er formand for Odense lokalkomité i Hjerteforeningen.

For sin indsats på gulvet i et klasseværelse på Søhusskolen er Henrik Diedrich blevet indstillet til prisen som Årets Hjerteredder. Han tænker dog mere på at få spredt budskabet om, at det er vigtigt, at flere lærer livreddende førstehjælp. 

- Jo flere, der får lært hjerte-lunge-redning, jo større er chancen for at der er flere, der overlever, når de får hjertestop, siger Henrik Diedrich.

 

02:42

I dag hylder Hjerteforeningen alle de mennesker, der i løbet af året har ydet livredende førstehjælp. Der kommer flere og flere hvert år - antaller er tredoblet siden årtusindeskiftet.

Luk video