Fynbo sprang sig i VM-toppen

Fynske Anders Wesch sprang sig i dag ind blandt de fem bedste tumblere i verden til Verdens Mesterskabet i Tumbling i Odense.

Fynske Anders Wesch blev i dag nummer fem ved VM i tumbling i Odense.

Det skete efter en første runde med de mundrette øvelser, en dobbeltstrakt til dobbeltstrakt med en lukket-miller i enden. En anden runde med en strakt full-full til en killer i enden. Altså ti baglæns saltoer og ni hele skruer, fordelt over to runder af otte spring på tumblingbanen. Det var nok til en placering som den femte bedste tumbler i verden.

 
 

Inden mesterskabet var målet en kvalificering blandt de otte bedste, som giver adgang til finalen. Et mål, som blev opfyldt torsdag, da Anders Wesch endte på en 6. plads. I dag i finalen var målet en placering omkring en 5. plads. Et mål som også blev opfyldt.

 

 
 

 Det var også en tydeligt lettet og glad Anders Wesch, som plantede fødder i madrassen foran de mange jublende tilskuere i Arena Fyn, som var kommet for at se den lokale tumbler. Der var især stor jubel, da Anders Wesch i anden runde gennemførte en ny og svær springkombination, hvor Anders Wesch lavede en dobbelt baglænssalto med to skruer i hver.

Vinderen blev kinesiske Song Yang. Ved sidste VM blev Anders Wesch nummer seks og forbedrede altså den placering med en plads.

 TV 2/Fyn mødte Anders Wesch til sidste træning inden VM.

Fyn har mange gymnaster med, når Odense er vært for VM i trampolin og tumbling i næste uge. En af dem er tumbleren Anders Wesch, der både ser frem til og frygter opbakning fra tilskuerpladsen.