Fynbo vinder KMD Ironman Copenhagen

Vinderen af søndagens KMD Ironman Copenhagen 2013 blev Jens Petersen-Bach fra Odense Triathlon Klub. Han løb over målstregen i tiden otte timer, 12 minutter og 41 sekunder.

Kronprins Frederik blev søndag klappet i mål på Christiansborg Slotsplads af begejstrede tilskuere, da han angiveligt som den første kongelige gennemførte en ironman.

Den synligt udmattede kronprins løb over målstregen klokken 17.45 i tiden 10 timer, 45 minutter og 32 sekunder. Han endte således på en 20. plads i sin klasse, "Pro Men", og med en samlet placering som nummer 650 ud af de omkring 2600 deltagere.

Jublen og klapsalverne langs ruten blev bemærket af kronprinsen, der måtte "spise sig selv" på de sidste ti-tolv kilometer før mål.

- Det var øredøvende, og jeg tog det til mig. Jeg er meget taknemmelig, og det betyder ufatteligt meget, sagde han efterfølgende.

- Mine familie og venner var selvfølgelig til stede, men de københavnere og andre danskere, der også har været til stede, gør det hele. De var en utrolig støtte, sagde kronpris Frederik til TV2 News.

Idéen om at gennemføre en ironman, der indebærer en svømmetur på 3,8 kilometer, 180 kilometers cykling og et maratonløb som afslutning på dagen, begyndte at tage form for nogle år siden, forklarede han:

- Jeg har langsomt bygget op til det. Det skal jo være sjovt at træne. Nu er jeg virkelig glad over, at det er klaret.

Det lignede ellers en sejr til Henrik Hyldelund fra Aarhus 1900 Triathlon, der i store dele af konkurrencen førte, men som måtte se sig overhalet på de sidste kilometer.

Han måtte derfor nøjes med en andenplads - blot et minut og 58 sekunder efter vinderen. Tredjepladsen går til Esben Hovgaard fra TRI4, der nåede i mål fire minutter og 57 sekunder senere end vinderen.

Den hurtigste kvinde i den bedste klasse, "Pro Women" blev østrigske Eva Wutti med tiden otte timer, 37 minutter og 36 sekunder.

Andenpladsen tog tyskeren Daniela Sämmler, der løb over linjen 25 minutter og 15 sekunder senere, mens Lucie Reed fra Tjekkiet løb af sted med tredjepladsen 26 minutter og 32 sekunder efter vinderen.

Det er fjerde gang, at der blev afviklet triatlon i København.