Fynboer får aflyst tusindvis af vaccinationstider

Ved en fejl har for mange fynboer fået en tid til coronavaccination i weekenden. Vaccinationscenter i Odense er nødt til at aflyse 30 procent af tiderne.

2.000 Moderna-vaccinationstider aflyses i weekenden. Det sker, fordi der er sket en fejl på Odenses store vaccinationscenter på Athenevænget.

Det oplyser Odense Universitetshospital (OUH) til TV 2 Fyn.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, og det er besværligt, og det ved vi godt, siger lægefaglig direktør Bjarne Dahler Eriksen.

Normalt bliver 2.200 personer vaccineret dagligt på Athenevænget lørdag og søndag, men bookingsystemet har godkendt 3.200 tider begge dage. 

Bjarne Dahler Eriksen forklarer, at Fyn har fået en stor del af sendingen af Pfizer-vaccinationerne fra Rumænien, og derfor nu kan vaccinere dobbelt så mange fynboer om ugen.

- I hele den meget voldsomt arbejdsomme proces er der desværre sket det, at vi er kommet til at åbne 1.000 tider for meget både lørdag og søndag, siger han til TV 2 Fyn.

Hold øje med e-boks

Det svarer til, at 30 procent af tiderne skal aflyses.

Den lægefaglige direktør understreger, at det kun er tiderne til Moderna, og kun tider på Athenevænget.

- Vi kan betrygge dem, der skal have Pfizer. Det er ikke deres tider, der aflyses, fortæller Bjarne Dahler Eriksen.

Er man en af de uheldige, der alligevel ikke skal stikkes i weekenden, får man besked i sin e-boks. I første omgang aflyser OUH tiderne lørdag og dernæst søndag, og du skal selv gå ind og bestille en ny tid, hvis din tid aflyses.

Du skal møde op som aftalt, hvis du ikke får en besked.

OUH vil forsøge at undgå at dem, der skal have andet stik, aflyses.

Allerede mandag er der nye tider, lover OUH. Der er 500-600 ledige tider dagligt næste uge. OUH forventer, at alle, der vil, kan få en ny vaccinationstid senest torsdag.

Op mod 50.000 fynboer kan vaccineres ugentligt i sommerferien. Der bor cirka 500.000 personer på Fyn.