Fynboerne vinder: OB lukker ned for Randers' slutspilsdrøm

OB vandt over Randers FC i søndagens sidste runde af Superligaens grundspil. Dermed slukker fynboerne det håb, som Randers havde om en plads i top seks.

Søndagens fynske superligakamp endte til fyenboernes fordel. OB vandt 1-0 over gæsterne fra Randers.

Dermed er sidste runde af superligaens grundspil færdigt, og de fynske fodboldspillere indleder mesterskabsslutspillet på tredjepladsen. 

Knap så godt ser det ud for jyderne, der tabte søndagens kamp på Fyn og nu skal spille nedrykningsslutspil.

Nedrykningsspil - igen

Inden kampen stod det klart, at kronjyderne som minimum skulle have point for at ende i top-6, da mindst et af holdene under dem ville spille sig forbi i tabellen i tilfælde af Randers-nederlag.

I stedet sluttede Randers grundspillet på ottendepladsen med 34 point og skal spille for at undgå nedrykning. Det er tredje sæson i træk, at kronjyderne ender uden for top-6.

Derfor skal Randers senere søndag vælge, hvilken af de to nedrykningspuljer, klubben vil placeres i. Dog vælger AaB på syvendepladsen først.

Top seks i superligaen

Tæt kamp i anden halvleg

For OB var det noget mere ligetil. Holdet var nemlig sikker på at slutte på tredjepladsen, uanset hvordan søndagens kampe ville folde sig ud.

Med de tre point sluttede fynboerne med 42 point og har fire point ned til Brøndby på fjerdepladsen.

Gæsterne fra Randers kunne ikke få bolden i kassen, selv om det specielt i anden halvleg var tæt på ad flere omgange.

Hjemmeholdets wingback Jacob Barrett Laursen stod for kampens eneste scoring, da han sendte holdkammerat Ryan Johnson Laursens flade indlæg i kassen.