Fyns første åbnede torsdag: Her ligger den nye Føtex Food

Første dagligevarebutik i Odenses nye bydel slog i dag dørene op. Det skabte stor glæde og optimisme hos både kunder, varechef og borgermester.

- Jeg bor lige deroppe, siger pensionist Inger Johanne Nielsen og peger på bygningen lige over for den nyåbnede Føtex Food.

Den er den første af slagsen på Fyn, og butikken slog torsdag dørene op på Albani Torv midt i Odense. 

Inger Johanne Nielsen har fulgt nøje med i byggeriet af den nye Føtex-forretning fra sit vindue i lejligheden. 

- Jeg har virkelig savnet en butik tættere på, siger hun.

quote Det er en stor dag for Føtex Food, men det er også en stor dag for Odense, som får åbnet den første butik i den nye bydel omkring Thomas B. Triges Gade

Peter Rahbæk Juel, Borgermester, Odense Kommune

Men nu kan Inger Johanne Nielsen glæde sig over, at den første dagligvarebutik er åbnet i den nye bydel, der er ved at blive bygget i Odense Centrum. 

En placering, der også glæder varehuschefen for Føtex Food, Nicolai Stærke.

- Placeringen er helt speciel for os. Lige i hjertet af Odense, hvor der er indgang fra gågaden og direkte ind vores supermarked, siger han, da TV 2 Fyn spørger ham tidligt torsdag morgen til åbningsfesten.

En værdsat placering

Varechefen er ikke den eneste, der er glad for placeringen.

- Jeg bor lige midt i byen, så for mig er det fantastisk, siger Heidi Skov, der er kørestolsbruger.

- Der er langt til både Vesterbro og Rosengårdcenteret for mig, tilføjer hun.

Cirka 180.000 indbyggere har postnummeret 5000, og dermed er der behov for en dagligvarebutik til at skabe liv i centrum. Det mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). 

- Den kommer til at skabe et flow af mennesker, og det er også det, der er meningen Thomas B. Thriges Gade, siger borgmesteren, der torsdag var med til at indvie Fyns første Føtex Food. 

Fra gade til by 

Byggeriet omkring Fisketorvet og Albani Torv er en del af Odense Kommunes udviklingsprojekt 'Fra gade til by', der kommer til at bestå af tre bygninger: Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset.

Og her er Føtex Food altså den første butik i Albani Karréen.

Føtex Food er mindre end normale Føtex-butikker og sælger kun fødevarer.
Føtex Food er mindre end normale Føtex-butikker og sælger kun fødevarer.
Foto: Pernille Gram

- Det er en stor dag for Føtex Food, men det er også en stor dag for Odense, som får åbnet den første butik i den nye bydel omkring Thomas B. Triges Gade, siger borgermesteren Peter Rahbæk Juel. 

Ifølge borgermesteren er omdannelsen af Thomas B. Triges Gade færdig til sommer, hvor odenseanerne også kan få glæde af den nye bydel.