Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Forsvind og pas på dig selv, hvis du oplever bandekonflikt

Fyns Politi og NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet) har tirsdag klassificeret forholdet mellem Odense-banderne NBV og V.O. som en "alvorlig bandekonflikt".

Skyderiet i Tornbjerg den 19. september og eksplosionen i et rækkehus på Bredagerløkken den 22. september har sandsynligvis med konflikten at gøre. kort efter eksplosionen blev seks personer anholdt af Fyns Politi.

Der har indtil nu ikke været civile i klemme ved nogle af de to episoder, men det er ikke uset civile kommer i krydsilden, når bander er i konflikt med hinanden. 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev i 2020 dræbt i krydsilden, da to rivaliserende bander vekslede skud i Vollsmose.

Fyns Politi mener absolut ikke, at banderne der nu er i konflikt, har til hensigt at ramme civile i deres interne opgør. Skulle man alligevel komme i klemme, opfordrer politiinspektør Johnny Schou til, at man søger væk og passer på sig selv.

Først derefter bør man alarmere politiet.

Politiet opfordrer i øvrigt borgere der har været vidne til, eller har optagelser af konfrontationer mellem banderne, til at kontakte politiet, så det kan indgå i efterforskningen.