I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi holder øvelser med udrykning i Odense

Fyns Politi skal øve udrykningskørsel med de store blå mandskabsvogne, der blandt andet benyttes ved større begivenheder.

Der bliver masser af larm, horn og blå blink i Odense, når Fyns Politi fra klokken 08 til 16 onsdag i denne uge og mandag til torsdag i næste uge skal øve taktisk- og udrykningskørsel med deres store mandskabsvogne.

Bilerne er kendte i gadebilledet fra større begivenheder som for eksempel demonstrationer, fodboldkampe,  bevogtningsopgaver og andre taktiske opgaver samt transport af betjente.

- Når politiet kører udrykning er der altid stort fokus på sikkerheden for de øvrige trafikanter, men også for de betjente, der befinder sig i bilerne. Mandskabsvognene er temmelig store at komme rundt med, og  netop derfor er det vigtigt at øve blandt andet udrykningskørsel med jævne mellemrum, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

De blå mandskabsvogne vil primært køre fra Politigården i Odense ad Østre Stationsvej i retning mod Højstrup, men også andre steder i byen, vil de kunne dukke op. De vil alle være mærkede med gule skilte med teksten ’POLITI ØVELSE’.

Politiet skriver, at øvelsesledelsen er opmærksomme på, at dele af det centrale Odense i øjeblikket er hårdt belastet trafikalt på grund af blandt andet letbanearbejde og lukningen af Thomas B. Thriges Gade.

Det vil politiet tage hensyn til, så trafikanterne og den øvrige trafik generes mindst muligt af øvelsen.