Fyns Politi lukker to af Hells Angels rockerborge

To rockerborge på Fyn lukkes midlertidigt, for at inddæmme en verserende bandekonflikt.

Frem til 6. oktober vil det være forbudt at opholde sig i Hells Angels' klubhuse i Nyborg og Odense. Det har Fyns Politi netop meddelt.

Opholdsforbuddet på adresserne Langelandvej 24 i Nyborg og Petersmindevej 20 i Odense, træder i kraft i dag den 25. september 2023 klokken 17.00 og gælder foreløbigt frem til 6. oktober 2023 klokken 17.00. 

Opholdsforbuddet gælder for alle.

Hells Angels har været til stede på Fyn siden 1996. I Nyborg har klubhuset dog kun eksisteret siden 2015.

Lukningen kommer i kølvandet på, at andre politikredse har valgt at lukke rockerborge tilhørende Hells Angels midlertidigt, i løbet af september måned.

De midlertidige lukninger sker, da politiet forsøger at inddæmme en verserende bandekonflikt mellem Hells Angels og den forbudte bande Loyal to Familia. 

Konflikten eskalerede, da en mand med tilknytning til Hells Angels blev skuddræbt på Christiania i august i år.

- Vi har naturligvis fulgt situationen i København samtidigt med, at vi løbende har set på de efterretninger og mulige konfliktscenarier i forhold til de grupperinger, vi har her i politikredsen. På baggrund af det samlede billede har vi besluttet at være på forkant med situationen og skabe tryghed og sikkerhed for borgerne, der færdes omkring de to nævnte ejendomme, ved at oprette opholdsforbud på de her to adresser, siger politiinspektør ved Fyns Politi, Johnny Schou.

Borgmester vil have permanent lukning

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), er glad for den midlertidige lukning af rockerborgen i Odense, som han tidligere har undersøgt muligheden for at få lukket permanent. 

Han håber den midlertidige lukning kan være en hjælp til at lukke klubhuset helt.

- Jeg har bedt en jurist om at undersøge, om politiets midlertidige lukning gør, at vi kan tage nogle af vores paragraffer i brug, for at lukke stedet helt. Jeg mener at det er utrygheds-skabene, at have den slags i vores kommune, siger han.

Især grundet den verserende konflikt mellem Hells Angels og Loyal to Familia, mener borgmesteren det haster med at få den lukket.

- Vi har set hvilke ubehagelige ting der kan ske, på de steder, hvor kriminelle som Hells Angels holder til. Derfor mener jeg heller ikke vi har plads til sådan en kriminel gruppering her i kommunen, siger Peter Rahbæk Juel.