I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi på sporet af brandstifter

Fyns Politi har nu flere konkrete personer i kikkertern, der kan være involveret i de mange påsatte brande i Odense.

01:32

1 af 2

Politiet er kommet på sporet af en eller flere mulige gerningsmænd, der har gjort borgere og virksomheder bekymrede  med flere påsætte brande i Odense.

- Vi har fået cirka 60-70 henvendelser i alt. Mange af de henvendelser går på navngivne personer, men også personer, som har haft et mystisk adfærd umiddelbart før eller efter en brand, forklarer efterforskningsleder Henrik Justesen,

I  de tilfælde hvor Fyns Politi har fået henvendelser vedørende navngivne personer, har de været ude og aflægge dem et besøg. På den måde kan de nu afskrive nogle ud af sagen, men det har samtidig også gjort, at der er nogle, som er blevet mere interessante.

- Hvis det er navngivne personer, og vi kan se, at der er noget fornutigt i henvendelsen, som er kommet, så vurderer vi ud fra det, og vi går ind og kigger på, hvad vi kender personen på, forklarer Henrik Justesen, efterforskningsleder.

Efterforskningslederen understreger dog stadig, at de stadig ingen formodning har om, hvem den præcise gerningsmand er.

Politiet holder ekstra godt øje

I oktober gik det ud over en Let-køb-forretning på Ranunkelvænget i Dyrup. Tidligere har pyromanbrandene hærget Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, en spejderhytte i Fruens Bøge, Hjallese Gymnastik Forening, OB's klubhus samt en sidebygning ved Dyrup Kirke på Tranehøjen i Odense. Senest var det værtshuset Bondestuen, der blev ramt af flammerne.

Fyns Politi har derfor har travlt på det seneste, og nu bliver der patruljeret i de ekstra udsatte områder.

Jeg kan love for, at der bliver arbejdet meget hårdt på det ved hele Fyns Politi, der er mange involveret, og der bliver kørt patruljer i området, fortæller efterforskningslederen.

Fyns Politi kan indtil videre ikke udtale sig om, hvornår de har gerningsmanden, men de er stadig optimistiske.

- Fremadrettet står vi godt. Vi har dækket os af med nogle ting, og det jo selvfølgelig en efterforskning, der foregår, og det kan jeg ikke lige komme nærmere ind på, hvad politiet gør her, for vi skal gerne have fanget en gerningsmand, og hvis jeg går ud med det, så har han (brandstifteren red.) mulighed for at tage sine forhåndsregler, forklarer Henrik Justesen, efterforskningsleder.