I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Vi har ikke set Soldiers of Odin

Fyns Politi har endnu ikke set noget til Soldiers of Odin, der er et selvudnævnt borgerværn, som patruljerer i nattelivet.

Det selvudnævnte borgerværn Soldiers of Odin er kommet til flere danske byer, blandt andet København og Odense. Det hævder de i hvert fald selv via Radio 24syv. Det er dog ikke noget, Fyns Politi har kunnet konstatere, skriver fyens.dk.

- Vi har ingen registrerede henvendelser hverken fra vores egne folk eller borgere, siger Jens Langdal, leder af Fyns Politis efterforskning af organiseret kriminalitet til fyens.dk.

Medlemmerne af Soldiers of Odin bærer rygmærker og patruljerer i nattelivet for at skabe tryghed. Selv hævder de på deres danske facebookside, at de er en slags natteravne i en version 2.0. 

Borgerværnet startede i Finland for et halvt år siden som reaktion på en utryghed over, at der kom mange flygtninge og migranter til landet. Den danske udgave af borgerværnet har flere gange udtalt, at de ikke går efter folk med anden etnisk herkomst, når de patruljerer. Alle er derimod velkomne til at søge ind i værnet på tværs af oprindelsesbaggrund.

- Vi kan som den øvrige offentlighed se, at der er etableret en dansk udgave af Soldiers of Odin, som patruljerer i de danske gader, siger Jens Langdal til fyens.dk.

Efterforskningslederen har dog talt med flere afdelinger i Fyns Politi, men ingen af dem har set personer med rygmærker fra det såkaldte borgerværn.

- Jeg kan jo ikke sige, at de ikke har været her, men vi har ikke konstateret det. Hvis de havde manifesteret deres tilstedeværelse ville vi vide det på en eller anden måde, siger Jens Langdal til fyens.dk.

Den danske udgave af Soldiers of Odin har høstet over 10.000 likes på Facebook.