Fyns største boligbyggeri: 456 boliger på vej

Nu går der ikke lang tid før 36.500 kvadratmeters boliger tager form i Cortex Park og på Østerbro Odense.

Nu går Fyns største samlede boligbyggeri i gang. 

Det er totalentreprenøren Dansk Boligbyg a/s i Odense, der bygger 456 boliger med et samlet areal på 36.500 kvadratmeter. 
De mange kvadratmeter spreder sig over tre projekter, der er igangsættes næsten samtidigt - altså nu. Hele projektet skal blive til 240 og 56 boliger på Østerbro samt 160 boliger i Cortex Park ved Syddansk Universitet i Odense.

De første boliger kommer ifølge en pressemeddelelse til at stå færdige i 2018. 

Og her kommer boligerne på Østerbro i Odense til at være med to, tre og fire værelser. Dog flest to-værelses lejligheder, da en analyse har vist, at det er det som de fleste har behov for. Størrelsen af de mange hjem bliver omkring 59, 93 og 108 kvadratmeter. 

Boligerne i Cortex Park bliver ligesom de to andre projekter også to, tre og fire-værelses lejligheder. Her bliver størrelsen på hjemmene 64, 89 og 102 kvadratmeter. 

Gensidig tillid

Grundlaget for boligbyggeriet er specielt – det bygger nemlig alene på gensidig personlig tillid og godt samarbejde i en årrække mellem Vagn Rasmussen, som er indehaver af Humlebo Gruppen, og Per Andersen, der er afdelingsleder og medejer af Dansk Boligbyg a/s. 

Her ses boligerne, der kommer til at ligge ved Cortex Park i Odense.
Her ses boligerne, der kommer til at ligge ved Cortex Park i Odense.
Foto: visualisering Archidea arkitekter, Odense

De tre projekter har altså ikke været i udbud, men er udviklet i et tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør og rådgivere.

Østerbro - et godt sted at bo

Undervejs i udviklingsprocessen har Topdanmark Ejendom købt projektet af Humlebo Gruppen, da det passer fint størrelses- og beliggenhedsmæssigt med andre projekter som Topdanmark Ejendom beskæftiger sig med. 

Og så blev den administrerende direktør for Topdanmark Ejendom også overbevist på en køretur i gennem Odense. 

- Da jeg en kold eftermiddag i januar måned i år kørte rundt i Odense, blev jeg overbevist om, at Østerbro bydelen skulle være stedet for pensionsselskabets næste store boligprojekt. Langs vejene stod der "Østerbro - et godt sted at bo", sagde Topdanmark Ejendom A/S administrerende direktør Søren Kempf Holm til TV 2 /Fyn i juni. 

Det glæder både borgmesteren og rådmanden:

- Jeg er meget glad for at byde Topdanmark Ejendom velkommen i byen, ikke mindst fordi selskabet lægger op til at bygge boliger, som helt almindelige lønmodtagere har råd til, sagde Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

- Det er lykkedes at skabe en fælles identitet og en ny optimisme i Østerbro-kvarteret, og den her store investering vil skubbe yderligere til den positive udvikling, sagde By- og kulturrådmand Jane Jegind (V).