I det fynske folks tjeneste

Fynsk bueskytte glæder sig til World Cup på hjemmebane

Martin Damsbo skal snart skyde World Cup-finaler i Odense. Det bliver ekstremt fedt at være på hjemmebane, lyder det fra den erfarne bueskytte

01:48

Martin Damsbo begyndte sin karriere som bueskytte i Broby Bueskytteklub som niårig. Den 23.-25. september er der World Cup-finaler i Odense, og her skal Martin Damsbo forsvare de danske farver.

- Det bliver ekstremt fedt at være på hjemmebane. Sidste år havde vi VM i København, og nu får vi igen lov til at skyde et stort stævne i Danmark - og endda i Odense. Det bliver rigtig fedt, siger den erfarne bueskytte.

World Cup er sammen med VM og OL det fornemste indenfor bueskydning. Martin Damsbo har vundet VM-bronze i 2003, og i 2013 vandt han World Cup, og han ligger nummer seks på verdensranglisten lige nu. Men når han skyder til måls i Kongens Have til efteråret, er der ikke noget, der hedder hjemmebanefordel. 90 procent af skydningen foregår oppe i hovedet, og en finale er alles kamp mod alle.

- Når du når ned til de få pile, det handler om, så er det egentlig mest et spørgsmål om nerve og held. Men jo mere vi forbereder, desto heldigere bliver vi også, lyder det fra Martin Damsbo.

Den skarpe skytte skal kunne gentage sine bevægelser så præcist som muligt igen og igen, og der er kun en måde at opnå den gode teknik på, nemlig træning og atter træning.