I det fynske folks tjeneste

Fynsk DJ udgivet med hollandsk opbakning: - Det er klart et smadretrack!

Nummeret 'Saga' er Alex Bergs første udgivelse på hollandsk pladeselskab.

Alex Berg. Foto: Morten Albek

For to måneder siden lykkedes det fynske Alex Berg med kunstnernavnet AXRG at skrive kontrakt med det hollandske pladeselskab, Spinnin' Records. Stedet, man gerne vil være, hvis man er DJ.

Og nu er hans første udgivelse ude. Et samarbejde med hollandske Ferreck Dawn har ført til nummeret 'Saga'.

- Det er klart en løftestang for mig. Ferreck Dawn har et stort publikum, så det er en stor anerkendelse, siger Alex Berg.

Den mere erfarne DJ Ferreck Dawn, eller Freek Coppens, som han hedder i virkeligheden, var i efteråret på besøg i Odense for at spille på natklubben Slagteriet. Det er Alex' hjemmebane, så de fik arrangeret en studiesession, hvor hollænderen fik lyttet til noget af Alex' arbejde.

Ferreck Dawn beskriver det således:

- Han spillede et udkast af Saga-nummeret for mig, og jeg kunne virkelig godt lide det. Vi blev enige om at færdiggøre det sammen. Jeg var meget tilfreds med resultatet, det blev virkelig hårdtslående.

Og Alex Berg er enig i beskrivelsen af nummeret.

- Det er virkelig en club banger indenfor tech-house genren. Et rent smadretrack. Det er i hvert fald ikke sådan noget, man ville spille til et bryllup. Den er mere velegnet klokken tre om natten på en natklub.

Du kan høre nummeret 'Saga' her:

https://soundcloud.com/spinnin-deep/ferreck-dawn-axrg-saga/s-304W8

AXRG spiller til sommer på Magicbox-scenen på Tinderbox, og allerede lørdag den 11. marts spiller han til opvarmning og afterparty ved GAFFA Prisen i Odense.

Ferreck Dawn kan opleves igen på Slagteriet i Odense den 25. marts.