I det fynske folks tjeneste

Fynsk fodboldtalent får chancen i Frankrig: Håber på USA

Ung odenseaner er på vej mod en karriere i amerikansk fodbold. Han skal spille en sæson for klubben St. Laurent Grizzlys i Frankrig.

00:24

Mads Sjørslev Christensen skal til Frankrig og spille amerikansk fodbold.

Mads Sjørslev Christensen havde oprindeligt en sportslig baggrund inden for atletik, men han savnede følelsen af at gå på banen sammen som et hold.

Derfor begyndte han til amerikansk fodbold, da han gik i 1.g på Sct. Knuds Gymnasium i Odense.  På mandag flyver han til Sydfrankrig, for han har tegnet kontrakt med den franske klub St. Laurent Grizzlys i Perpignan tæt ved grænsen til Spanien. 

- Det er forholdsvist stort. Efter Tyskland er Frankrig nok de største i Europa. Landsholdet er rigtig stærkt, siger Mads Sjørslev Christensen om at skulle til Frankrig og spille. 

Den franske klub opdagede en video, som Mads Sjørslev Christensen havde lagt ud på nettet, hvor han spillede som quaterback.  Han har både spillet for Odense Swans, Kolding Guardians og senest Odense Badgers. 

- De så min video og skrev til mig, om jeg kunne tænke at hjælpe dem, og det valgte jeg så at sige ja til, siger han. 

Den 22 årige quarterback har også lidt visse afsavn for at komme dertil i sporten, hvor han er nu. 

- Igennem gymnasiet har jeg lagt fester til side og det sociale til side, for at komme igennem i den her sport, fortæller han. 

Han håber, at sæsonen i St. Laurent Grizzlys kan være et springbræt til endnu større klubber i Europa.

Se hele interviewet med Mads Sjørslev Christensen her. 

 

06:23 Luk video